İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Manisa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 80 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 41’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturma kapsamında örgütün, "öğrenci evi" adı altında faaliyet gösteren hücre evleri aracılığıyla yeniden yapılanma arayışında olduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde İzmir genelinde örgüt tarafından finanse edilen 22 hücre evinin bulunduğu belirlenirken, bu evlerde kalan kişilerin kira, gıda ve diğer temel ihtiyaçlarının örgüt kaynaklarından karşılandığı ortaya çıktı.
Yetkililer, hücre evlerinden sorumlu bazı şüphelilerin kimliklerini gizlemek amacıyla kod isim kullandıklarını belirledi. Ayrıca örgütsel para transferlerinin dikkat çekmemek için farklı yöntemlerle gerçekleştirildiği, bazı şüphelilerin ise yurt dışı gezisi görüntüsü altında örgütün eğitim kamplarına katıldığı tespit edildi.
Manisa’nın da dahil olduğu operasyon, FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik son dönemin en kapsamlı çalışmaları arasında gösterilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
Mehmet Tekin - Manisa
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.