İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve kamuoyunda “Daltonlar” suç örgütü davası olarak bilinen davada karar açıklandı. Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılan karar duruşmasında, toplam 362 sanık hakkında hüküm kuruldu.
Mahkeme, örgüt yöneticilerinden Bahadır Akdağ ve Zafer Boyun’u, çok sayıda “tasarlayarak kasten öldürme” ve “kasten öldürme” suçundan 6’sı ağırlaştırılmış olmak üzere 12’şer kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Akdağ’a 701 yıl 9 ay, Boyun’a ise 681 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Davada yargılanan diğer sanıklardan 258 kişi, örgüt üyeliği ve çeşitli suçlardan 1 yıl ile 700 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası aldı. Mahkeme, 62 sanığın beraatine, 2 sanık hakkında ise ölüm nedeniyle davanın düşmesine karar verdi.
Aynı dosyada sanık olarak yargılanan rapçiler Heijan (Doğan Tarda) ve Muti (Muhammet Nedim Doğan), üzerlerine atılı suçlardan beraat etti. Rapçiler CAC ve BIG ise “suç örgütüne üye olmak” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından 4 yıl 7’şer ay hapis cezasına çarptırıldı.
Örgüt lideri olduğu belirtilen Barış Boyun ile birlikte firari durumdaki 34 sanığın dosyası, yakalanmaları halinde yargılamaya devam edilmek üzere ana davadan ayrıldı. Karar duruşması sırasında salonda gerginlik yaşanırken, güvenlik güçleri olaya müdahale etti.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.