Uluslararası gastronomi platformu TasteAtlas, 2025/26 dönemi için hazırladığı “Dünyanın En İyi 100 Yemeği” listesini açıkladı. Kullanıcı oyları ve gastronomi değerlendirmeleri esas alınarak hazırlanan listede, Erzurum’un coğrafi işaretli ürünü cağ kebabı 9. sırada yer aldı.
Bu sonuçla cağ kebabı, dünya mutfakları arasında ilk 10’a girerek önemli bir başarıya imza attı. Listeye farklı ülkelerden yüzlerce geleneksel lezzet dahil edilirken, Türk mutfağı birçok yemeğiyle üst sıralarda kendine yer buldu.
Odun ateşinde yatay şişte pişirilen ve kendine özgü sunumuyla bilinen cağ kebabı, TasteAtlas kullanıcılarından aldığı yüksek puanlarla öne çıktı. Uzmanlar, bu başarının hem Erzurum mutfağının tanıtımına hem de Türk gastronomisinin uluslararası bilinirliğine katkı sağladığını belirtiyor.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.