Ziyaretler kapsamında Başkan Okur, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü Sayın Zafer Benli, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Sayın Abdullah Çiftçi ve İller Bankası Genel Müdürü Sayın Eyyüp Karahan ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Soma’nın enerji altyapısı, bölgesel ısıtma sisteminin sürdürülebilirliği ve ilçenin geleceğini ilgilendiren yatırımlar ele alındı.
“Termik Santral bir an önce faaliyete geçmeli, Soma halkı mağdur edilmemeli”
Başkan Okur, ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, Soma’nın uzun süredir gündeminde yer alan bölgesel ısıtma sistemi ve Termik Santral’in devreye alınması konularının artık ertelenemeyecek bir noktaya geldiğini vurguladı:
“Yaptığımız ziyaretlerde Somamızın güncel sorunları olan Bölgesel Isıtma Sistemi’nin akıbeti ve Termik Santral’in durumu hakkında detaylı görüşmeler yaptık. İlçemizin geleceğine katkı sağlayacak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunduk.
Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini, Termik Santral’in bir an önce faaliyete geçmesinin elzem olduğunu ifade ettik. Aksi takdirde, bölgesel ısıtma sistemiyle ısınan okullarımızda eğitim gören çocuklarımız ve vatandaşlarımız ciddi mağduriyet yaşayacaktır.”
Okur, konunun yalnızca teknik bir mesele olmadığını, vatandaşın günlük yaşamını ve çocukların eğitim koşullarını doğrudan etkileyen insani bir problem haline geldiğini belirterek;
“Soma’nın geleceği adına konunun her platformda takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
.jpg)



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.