MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti öncülüğünde 4 Ocak 2026’da Diyarbakır’da yapılması planlanan Abdullah Öcalan temalı miting hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada mitingin ifade ve toplanma özgürlüğü kapsamında ele alınması gerektiğini belirtti.
Bahçeli, açıklamasında, “Kanaatimce DEM Parti’nin 4 Ocak’ta düzenleyeceği mitingin hiçbir mahsurlu yanı yoktur. Elbette toplanıp beklenti, talep ve düşüncelerini seslendirebilirler. Ne var bunda?” ifadelerini kullandı.
Siyasi partilerin ve yurttaşların anayasa ve yasalar çerçevesinde gösteri ve açık hava toplantısı düzenleme hakkı bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, benzer etkinliklerin farklı partiler tarafından da yapıldığını hatırlatarak konunun büyütülmemesi gerektiğini dile getirdi.
Bahçeli ayrıca, 27 Şubat 2025 tarihli Öcalan çağrısında cezaevinden çıkma ya da özgürlük talebinin yer almadığını ifade ederek, bu metnin kendileri açısından bağlayıcı olduğunu söyledi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.