İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, olayın “kadına karşı tasarlayarak, eziyet çektirerek ve canavarca hisle öldürme” niteliğinde işlendiği belirtildi. İddianamede eski polis memuru Cemil Koç için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Otopsi raporunda Tokyaz’ın yüz, çene, yanak ve şakak bölgelerinde çoklu darp izi bulunduğu; burun kemiğinin kırık olduğu; boyun ve alt çenede kanama tespit edildiği; uyluk içlerinde geniş morluklar ve vücudun birçok bölgesinde yaygın ekimozlar bulunduğu ifade edildi. Raporda ayrıca kafa travmasına bağlı beyin kanamasının ölümde etkili olduğu belirtildi.
Cemil Koç hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebinin yanı sıra “cebir, tehdit veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “şantaj” suçlarından 4 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Koç ile birlikte hareket ettiği ileri sürülen Oğuz K. hakkında da ağırlaştırılmış müebbet talebi yer aldı. Soruşturma kapsamında bazı polis memurlarının Koç’a bilgi sızdırdığı ve soruşturmayı yönlendirmeye çalıştığı iddiaları üzerine dört polis hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “delil karartma” suçlarından ayrı bir dava açıldı.
Cemil Koç, ifadesinde Tokyaz’ın evde merdivenden düşerek öldüğünü ileri sürdü. Ancak otopsi bulguları, iddianame değerlendirmesi ve olay yeri incelemeleri bu savunmanın gerçeklerle örtüşmediğini ortaya koydu. Olay sonrası Tokyaz’ın cansız bedeninin bir valize konularak yol kenarına bırakılması, iddianamede suçu gizlemeye yönelik bir eylem olarak değerlendirildi.
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran davanın önümüzdeki süreçte detaylarıyla aydınlatılması ve hem cinayet hem de soruşturma sürecinde iddia edilen ihmallerin yargı önünde netleştirilmesi bekleniyor.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.