Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek’in Gezi olaylarına ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımı siyasette tartışma yarattı. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Nalband, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak Başkan Şimşek’in ifadelerine tepki gösterdi.
Nalband açıklamasında, Gezi olaylarının Türkiye’ye zarar verdiğini savunarak, “Şehzadeler Belediye Başkanı’nın, Türkiye tarihinin en karanlık, en yıkıcı ve en organize kaos operasyonu olan Gezi Olayları’nı ‘umut’ diye pazarlamaya kalkışması tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır. Bu yaklaşım aynı zamanda Manisa’ya ve hemşehrilerimize yapılmış büyük bir saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.
Gezi olayları sırasında yaşananları hatırlatan Nalband, “Sayın Başkan’a sormak istiyoruz: Esnafın dükkanını yağmalamak, kamu malını yakıp yıkmak, polise kaldırım taşı fırlatmak ne zamandan beri bu ülkenin umudu olmuştur? Sizin ‘umut’ anlayışınız vandalizmden, vizyonunuz ise şehre hizmet etmek yerine kaos seviciliği yapmaktan mı ibarettir?” dedi.
Şehzadeler Belediyesi yönetimini de eleştiren Nalband, belediyenin hizmet üretmek yerine gündem oluşturmaya çalıştığını öne sürdü. Nalband açıklamasında, “Belediyeyi devraldığı günden beri Şehzadeler’e tek bir çivi dahi çakamayan, vizyonsuzluğunu ve basiretsizliğini örtbas etmeye çalışan bu zihniyet, çareyi militanizme selam çakmakta bulmuştur. Şehzadeler şehri Manisa, milli irade düşmanlarına kalkan olan, milletin hafızasıyla dalga geçen bu hafifliği asla hak etmemektedir” ifadelerine yer verdi.
Açıklamasının sonunda Başkan Şimşek’e çağrıda bulunan Nalband, “Algı belediyeciliğini bırakın, asli işinize dönün. Oturduğunuz koltuk, bu ülkeye milyarlarca dolar zarar ettirenlerin hamiliğini yapma yeri değil, Şehzadeler halkına hizmet etme makamıdır. Maskeniz düşmüştür; hemşerilerimiz kimin hizmet peşinde olduğunu, kimin de geçmişin karanlık provokasyonlarından medet umduğunu çok net bir şekilde görmüştür” dedi.
Haber: Mehmet Tekin
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.