Manisa
21 Temmuz, 2026, Salı
  • DOLAR
    47.19
  • EURO
    54.03
  • ALTIN
    6081.7
  • BIST
    13.981
  • BTC
    64101.653$

43 Yıl Hizmet Ettiği İş İnsanı Öz Babası Çıktı DNA Testiyle Milyarlık Servete Ortak Oldu

43 Yıl Hizmet Ettiği İş İnsanı Öz Babası Çıktı DNA Testiyle Milyarlık Servete Ortak Oldu
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yıllarca hizmetçilik yapan 75 yaşındaki Kalbiye Sağlam, açtığı babalık davasını DNA testleriyle kazandı. Mahkeme kararıyla iş insanı Niyazi Üzmez'in dördüncü çocuğu olarak nüfusa geçen Sağlam, yaklaşık 1 milyar liralık mirasta hak sahibi oldu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yıllarca Üzmez ailesinin yanında çalışan Kalbiye Sağlam'ın yaşam öyküsü, açtığı babalık davasının sonuçlanmasıyla bambaşka bir boyut kazandı. Mahkeme kararıyla, 43 yıl boyunca hizmetinde bulunduğu iş insanı Niyazi Üzmez'in biyolojik kızı olduğu DNA incelemesiyle kesinleşti.

İddiaya göre olayın geçmişi 1950'li yıllara dayanıyor. O dönem 16 yaşında olan Niyazi Üzmez ile 21 yaşındaki Ümit Etyüzen'in birlikteliği sonucunda Etyüzen hamile kaldı. Hamileliğin ortaya çıkmasının ardından Ümit Etyüzen, tuğla fabrikasında bekçi olarak çalışan Enver Zorlukaya ile evlendirildi. İddiaya göre Zorlukaya'nın istemediği bebek daha sonra yeniden aileye alınarak Ümit Etyüzen tarafından büyütüldü. Bebeğe Kalbiye adı verildi ve Enver Zorlukaya'nın nüfusuna kaydedildi.

Sabah Gazetesi Haberine göre, babası Hasan Üzmez ile birlikte fabrikayı işleten Niyazi Üzmez, gerçeğin açıklanmamasını isteyerek Ümit Etyüzen'i fabrikalarında çay ve temizlik işlerinde çalıştırdı. Enver Zorlukaya da aynı fabrikada bekçilik yaptı. Çift, fabrikanın bekçi evinde yaşamını sürdürdü.

Annesinin izinden giderek Üzmez ailesinin yanında çalışmaya başlayan Kalbiye Sağlam, 14 yaşında evlendi ve Manisa'ya taşındı. Ancak 28 yaşında eşini kaybetmesinin ardından iki çocuğuyla birlikte yeniden Turgutlu'ya dönerek, o dönem uzaktan akrabası olduğunu düşündüğü Niyazi Üzmez'in yanında çalışmaya başladı. Sağlam, yıllarca Üzmez'in Turgutlu'daki evi, iş yeri ve yaz aylarında Çeşme'deki yazlığında hizmet verdi.

Kalbiye Sağlam'ın annesi Ümit Etyüzen, 1996 yılında 66 yaşında yaşamını yitirirken, resmi nikâhlı eşi İnci Üzmez'den üç çocuğu bulunan Niyazi Üzmez ise 2022 yılında Turgutlu'da bir restoranda yemek sırasında Kalbiye Sağlam'a biyolojik babası olduğunu söyledi. Çevresindekilerin yıllarca "Sana çok benziyor" sözlerini dile getirdiği Kalbiye'ye gerçeği bu görüşmede itiraf ettiği öne sürüldü.

Bunun üzerine bugün 75 yaşında olan Kalbiye Sağlam, avukat Varol Turbay aracılığıyla Turgutlu 2. Aile Mahkemesi'nde babalık davası açtı. Dava sürerken 2022 yılında 88 yaşında hayatını kaybeden Niyazi Üzmez'in cenazesi morgdayken DNA örneği alındı. Daha önce yaşamını yitiren anne Ümit Etyüzen'in mezarı da açılarak inceleme için örnek toplandı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA incelemesinde Kalbiye Sağlam'ın yüzde 99,9 oranında Niyazi Üzmez'in biyolojik kızı olduğu tespit edildi. Hazırlanan raporun mahkemeye sunulmasının ardından Turgutlu 2. Aile Mahkemesi davayı Kalbiye Sağlam lehine sonuçlandırdı.

Mahkeme kararıyla Niyazi Üzmez'in nüfusuna geçen Kalbiye Sağlam, iş insanının dördüncü çocuğu olarak resmen kabul edildi. Kararın ardından Üzmez soyadını alan Sağlam'ın, Üzmez'e ait iki tuğla fabrikası ile yaklaşık 30 taşınmazın da bulunduğu, değeri yaklaşık 1 milyar lira olarak belirtilen mirasta hak sahibi olduğu öğrenildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!