Manisa
17 Ocak, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    43.27
  • EURO
    50.20
  • ALTIN
    6375.3
  • BIST
    12.669
  • BTC
    95254.350$

15 Bin Sözleşmeli Öğretmenin Ataması Gerçekleşti!

15 Bin Sözleşmeli Öğretmenin Ataması Gerçekleşti!
Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını bugün tamamladı. En fazla kontenjan sınıf, özel eğitim ve din kültürü branşlarına ayrıldı. Öğretmenler, güvenlik soruşturmalarının tamamlanmasının ardından 19 Ocak 2026’da göreve başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 15 bin sözleşmeli öğretmen atama süreci bugün sonuçlandı. Atamalar, eğitim yılı başlamadan önce öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan program kapsamında duyuruldu.

Açıklamaya göre en yüksek kontenjan sınıf öğretmenliğine 4.378, özel eğitim öğretmenliğine 3.087, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine 1.802, okul öncesi öğretmenliğine 1.321 ve İngilizce öğretmenliğine 757 olarak ayrıldı. Atamalar, elektronik ortamda gerçekleştirildi.

Yeni atanan öğretmenlerin göreve başlayabilmeleri için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının tamamlanması gerekiyor. Sürecin ardından öğretmenler, 19 Ocak 2026 tarihinde görev yerlerinde derse başlayacak.

Bu atama ile birlikte resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen sayısının 1 milyon 49 bin 564’e yükseldiği belirtildi.

Haber: Mehmet Tekin 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!