“TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”
DGYD Başkanı Hakan Özen, terörün kökü kazınıncaya kadar basın meslek kuruluşu olarak terörle mücadeleye medya alanında destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Haber: Nezih VAROL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Manisa İl Temsilciliği, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (DGYD) ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi işbirliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Terörle Mücadelede Gençlik ve Medya Projesi’nin değerlendirme toplantısı Yunusemre Belediyesi Yunuspark'ta yapıldı. Değerlendirme toplantısında konuşan DGYD Başkanı Hakan Özen, terörün kökü kazınıncaya kadar basın meslek kuruluşu olarak terörle mücadeleye medya alanında destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANDI

15-19 Kasım tarihleri arasında Manisa'da başlayıp Ankara'da son bulan ‘Terörle Mücadelede Gençlik ve Medya Projesi’ yemekli değerlendirme toplantısı Yunusemre Belediye Başkanlığı evsahipliğinde Yunuspark'ta yapıldı. Gerçekleşen toplantıya KGK Manisa İl Başkanı ve DGYD Başkanı Hakan Özen, 24. Dönem Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş, 23. Dönem Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Musa Dirik, Şehzadeler Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Haşim Bilir, Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Adnan Fişenk, Ege 1946 Demokratlar Federasyonu Genel Başkanı Cansın Tunçdirek, Manisa Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Adnan Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Gaziler, Manisa Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Dr. Ragıp Güneş, Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Önay, Manisa Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Yalçın Taşdemir, İşadamı Tolga Pulat, Biyoaktif Medikal Sahibi ve DGYD Denetim Kurulu Başkanı Ali Bankoğlu, DGYD Yönetim Kurulu Üyeleri, DGYD Turgutlu İlçe Temsilcisi Haşim Karataş, TDED Manisa Yönetim Kurulu Üyeleri, duayen sunucu Yılmaz Ünsal, Karikatürist İbrahim Atabey ve konuklar katıldı.

“PROJELERİMİZLE SES GETİRECEĞİZ”

Projenin genel hatlarıyla amacına ulaştığını ve bir farkındalık oluşturduğuna dikkat çeken KGK Manisa İl Başkanı ve DGYD Başkanı Hakan Özen şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadele konusunda devam eden kararlılığına destek vermek, gençleri terör örgütlerinin hazırladığı tuzak ve senaryolara karşı bilgilendirmek, terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri ve yoğun bir şekilde kullandıkları sosyal medya sitelerinde yapılan paylaşımlar noktasında uyarıcı bilgilendirmede bulunmak, medya mensuplarının konuyla ilgili yapmış oldukları haberlerde dikkat edilmesi gereken ana kurallarla terörü önleme noktasında yürütülen çalışmalara destek verme faaliyetleri kapsamında projemizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Projemize ilk günden bu yana desteklerini esirgemeyen Sayın Emniyet Müdürümüz Ömer Uslusoy'a, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanımız Sayın Mehmet Ali Dim'e, Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa İl Müdürümüz Sayın Yunus Öztürk'e, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e, Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye, Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik'e ve proje ortağımız Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş'a teşekkür ediyorum”.

“TERÖRLE MÜCADELEDE HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

24. Dönem Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu programın düzenlenmesinde emeği geçem herkese teşekkür ediyorum. Konuşmacılarımıza ve misafirlerimize hoş geldiniz diyor katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Terörle mücadele kolay olmayacak ama kararlılıkla mücadele başarı getirecektir. Terör örgütü şu anda tam bir dağınıklık içindedir. Ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Terör örgütüne katılan gençlerin sayısı yok denecek kadar azalmıştır. Bu konu çok önemli ve hayati bir konudur. Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis teşkilatının birlikte yaptıkları organize çalışmaların başarıda payı büyüktür. Tüm güvenlik güçlerinin anlayış, uyum ve heyecan içinde birlikte hareket etmesi ümit vericidir. Ayrıca kendi istihbaratımızı kendimizin elde etmesi de önemlidir. Terörle mücadele konusunda insansız hava araçları, sınırda oluşturulan güvenlik duvarları, istihbaratımızın yerli ve milli kaynaklardan elde edilmesi, polis asker arasındaki işbirliği, yerli ve milli silahlarımızın kullanılması gibi önemli unsurların mücadelenin başarısında önemli rol aldığını görüyoruz. Aynı gemide yol alıyoruz. Kurtuluş, birlikte, kararlılıkla, söz ve eylem birliği ile mümkündür. Barış Pınarı Harekatı terörün belinin kırılması, desteğin azalması açısından çok önemli bir harekattır. Sonuna kadar gidilmelidir ve sınırımızda bir terör devletinin kurulmasına müsade edilmemelidir.  Ayrıca Suriye’de bizim toprağımız olan Süleyman Şah Türbesi’nin makul süre içinde asli yerine taşınacağına inanıyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz”.

 

   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MANİSALILAR FEDERASYONU TANITILDIÖnceki Haber

MANİSALILAR FEDERASYONU TANITILDI

BAŞKAN ÇERÇİ TOKİ İÇİN GÖRÜŞTÜSonraki Haber

BAŞKAN ÇERÇİ TOKİ İÇİN GÖRÜŞTÜ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!