MANİSALILAR RED DRAGON’DA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MANİSALILAR RED DRAGON’DA
Manisalıların da büyük ilgi gösterdiği Red Dragon Çin Restoranı sahibi Tolga Işık ürünlerinin Türkiye’de üretildiğini, Çinli ustasının da 20 yıldır Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşı olduğunu söyledi.

Haber: Nezih VAROL

Dünyanın Coronavirüs’ü tartıştığı şu günlerde İzmir’in ünlü Çin Restoranı Red Dragon’ın sahibi Tolga Işık basın mensuplarıyla buluşarak öğle yemeği yedi. Çin’i etkisi altına alan ancak Türkiye’de hiç rastlanmayan virüs nedeniyle ilk günlerde işlerinin durma noktasına geldiğini söyleyen Tolga Işık, ancak yerel özellikleri ve müşterileriyle oluşan güçlü güven duygusu nedeniyle sorunu çok kısa sürede aştıklarını ifade etti. Tolga Işık mutfaklarında kullanılan tüm ürünlerinin yüzde 100 Türkiye’de üretildiğini ve Çinli ustasının da 20 yıldır Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşı olduğunu belirtti.

‘ÇİN USULÜ TÜRK YEMEĞİ’

Tolga Işık şunları söyledi: “Burası Çin restoranı olduğu için dışarıdan gören insanlar Coronovirüs nedeniyle tedirgin olabiliyor. Red Dragon mutfağında kullanılan tüm ürünler Türkiye’den tedarik ediliyor. Örneğin Pekin ördeğimiz yıllardır Balıkesir’de kurulu olan bir çiftlikten geliyor. Tavuk eti, dana eti, balık ürünleri, baharatlar da aynı şekilde Türkiye’den temin ediliyor. Biz Çin usulü Türk yemeği yapıyoruz. Personelimiz Türk, Çinli aşçımız da 20 yıldır Türkiye’de ve Türk vatandaşı oldu. Bu güne kadar hiçbir sağlık problemi yaşamadık. Müşterilerimizin yüzde 80’i Türk, gelen yabancılar da aslında sadece bir Çin yemeği değil ‘Çin usulü Türk yemeği’ tatmış oluyorlar ve bu zamana kadar da sunduğumuz tatlardan olumlu geri dönüşler aldık.

ÜRÜNLER TÜRK MALI

Red Dragon Çin Restoranı sahibi Tolga Işık Çin’den ithal edilen hiç bir ürün kullanmadıklarını özellikle belirttiği açıklamasında şu detay bilgilere de yer verdi: “Babam Haşim Işık’la başlayan titiz çalışmalarımız 36 yıldır sürüyor. Tüm ürünlerimizi yerli üretici ve besicilere sipariş vermekle kalmıyor, onları sürekli denetliyoruz. Kanatlı, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yediği yeme kadar müdahale ediyoruz. Zaten başarımızın sırrı da özel üretim olan yerli ürünlerimizin lezzetinde saklı. Çok sayıda Manisalı müşterimiz var. Her geçen gün sayıları artıyor. Manisa’ya da şube açmamızı istiyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor”.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI PROJEÖnceki Haber

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI PROJE

YENİ YÖNETİMDE TECRÜBE KONUŞACAKSonraki Haber

YENİ YÖNETİMDE TECRÜBE KONUŞACAK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!