BÜYÜKŞEHİR'DE SOSYAL MESAFELİ MECLİS

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BÜYÜKŞEHİR'DE SOSYAL MESAFELİ MECLİS
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 aydır yapılamayan Manisa büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında sosyal mesafeli ve tedbirlere riayet edilerek, pandemi süreci sonrasında ilk kez toplandı. Salgında hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Başkan Ergün, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmaları meclis üyelerine anlattı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, 2 aylık aradan sonra sosyal mesafeli ve tedbirli olarak Kültür Merkezi Lale Salonu’nda toplandı. Toplantıda meclis üyelerine seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği koronavirüs belası nedeniyle 2 aydır meclis toplantılarımızı da, alınan tedbirler kapsamında yapmıyorduk. Tekrar sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğumu ifade ediyor, bu virüsün bir an önce dünya üzerinden yok olmasını yüce Allah’tan diliyorum. Bu süreçte birbirimizden ayrı düştük ve alıştığımız birçok rutinimize son vermek zorunda kaldık. Koronavirüs vakasının ülkemizde ilk göründüğü andan itibaren Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz genelinde ciddi önlemler aldık ve halkımızın sağlığını daima ön planda tuttuk. 17 ilçemizin tamamında camilerimizi, okullarımızı, hastanelerimizi, sağlık ocaklarını, otobüs terminallerini, park ve bahçeleri, yaya üst geçitlerini, otobüs duraklarını, kamu kurumlarımızı ve toplu taşıma araçlarımızı sık sık dezenfekte ediyoruz” dedi.

Yüzbinlerce Maske Dağıtıldı

17 ilçede Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan bulvar, cadde, sokak ve kaldırımlarda periyodik olarak dezenfeksiyonlu su ile yıkama çalışması gerçekleştirildiğini belirten Başkan Ergün, “Bu süreçte maske kullanımının ön planda olduğunu göz önünde bulundurarak, belediyemiz bünyesinde maske üretimine başladık. Şu ana kadar yaklaşık 700 bin maske ürettik. Ürettiğimiz maskelerden 300 bin adedini toplu ulaşım araçlarına dağıttık. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, berber ve kuaförlerimize, fırıncılara, ticari taksi esnafına ve sivil toplum örgütlerine de şu ana kadar 450 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirdik. Tarımsal sulama kooperatiflerine kiralanmak suretiyle işletilen ve kira sözleşmelerinin süresi sona eren gölet, sondaj ve tarımsal sulama tesislerinin mevcut kira sözleşmelerinde belirtilmiş 2019 yılı kiralama bedellerinde herhangi bir artış yapmadan, kira sözleşmelerini 31.12.2020 tarihine kadar uzattık. Sokak hayvanlarımız için periyodik olarak beslenme noktalarına mama ve su bıraktık ve bırakıyoruz” dedi.

Borçtan Dolayı Su Kesintisi Yapılmadı

17 ilçede 112 Acil Çağrı Merkezi ile sağlık çalışanlarının toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağladıklarını da belirten Başkan Ergün, “Ayrıca sokağa çıkma yasağı uygulamalarında çalışan sağlık personelleri için hastanelerle irtibata geçerek ücretsiz servis hizmeti sağladık. Borcu nedeniyle suyu kesilmiş olan abonelerimizin sularını açtık ve hiçbir abonemizin borcundan dolayı su kesintisi yapmadık. Bununla birlikte kartlı sayaç abonelerimizin 3 metreküp olan avans yükleme sınırını 25 metreküpe çıkardık. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında evlerinden çıkamayan kartlı sayaç abonelerimizin 185’i araması durumunda MASKİ ekiplerimiz adreslerine giderek vatandaşlarımızın kartlı sayacına su yüklemesini yaptı” diye konuştu.

“Bir an önce bu virüs belasından kurtulalım”

Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan ancak İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geçici olarak kapatılan işyerlerinden kira almadıklarını da dile getiren Başkan Ergün, “17 ilçemizde MABEM öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmaması için uzaktan eğitim sistemini hayata geçirdik ve tüm çocuklarımızın yararlanmasını sağladık. Fahiş fiyat ve hijyen konusunda zabıta ekiplerimiz, ilgili kurumlarla koordineli şekilde fiyat, etiket ve hijyen denetimlerini periyodik olarak sürdürüyor. Saydığım tüm bu çalışmaları ve daha fazlasını hemşerilerimizin sağlığı ve mağdur olmamaları için gerçekleştirdik. Duam ve temennim odur ki, bir an önce bu virüs belasından kurutuluruz ve bir daha böylesi bir belayla karşılaşmayız” dedi.

Bakan Koca, Sağlık Çalışanları ve Büyükşehir Çalışanlarına Teşekkür Etti

Dünya genelinde ülkemizin virüs belasıyla mücadelesinin örnek gösterildiğini Türk vatandaşları olarak hep birlikte gururla gördüklerini ifade eden Başkan Ergün, “Bu süreçte büyük bir özveriyle çalışan, gecesini gündüzüne katan Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanları ve hastanelerdeki temizlik personeline kadar herkese ayrı ayrı minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Salgın sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavileri devam eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ayrıca bu süreçte Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde özveriyle çalışan tüm personelime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum’a Teşekkür

Manisa Büyükşehir Belediyesinin asfalt sezonunu açtığını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Manisa ziyaretine de değinerek, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kapsamda 17 ilçemizde asfalt ve beton yol çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz bu dönemde 800 kilometre sathi kaplama, 200 kilometre beton yol olmak üzere toplam 1000 kilometre asfalt yapmak. Bu hedefimiz doğrultusunda ekiplerimiz sahada. Dün, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u Manisa’mızda ağırladık. Büyükşehir Belediyemiz tarafından projeleri hazırlanan Ulucami çevresi projesi ile Turgut Özal Mahallesi kentsel dönüşüm alanıyla ilgili müjdeleri bizzat Sayın Bakanımızdan aldık. Manisa’mıza gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri nedeniyle Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımızın değerli idarecilerine bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu duygularla Haziran ayı meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, alacağımız kararların Manisa’mıza fayda ve hayır getirmesini diliyorum. Sözlerime son verirken, hepinizin Babalar Günü’nü de şimdiden kutluyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ PARTİ'DE GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDUÖnceki Haber

İYİ PARTİ'DE GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN DETAYLARI AÇIKLANDISonraki Haber

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN DETAYLARI AÇIKLANDI

Haber Yorumları

  • Ali12-06-2020 00:58

    Halkla da mesafeliler zaten

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!