Zara ve Mango 6. Bölgede

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zara ve Mango 6. Bölgede
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni yatırım teşvik sistemi kapsamında Zara ve Mango’nun 6. bölgeyle ilgilendiklerini, lojistik firmalarının da Türkiye’yi üs olarak seçtiklerini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni yatırım teşvik sistemi kapsamında Zara ve Mango’nun 6’ncı teşvik bölgesiyle ilgilendiklerini açıkladı. Yatırım Danışma Konseyi’nin (YDK) 7’nci toplantısında Türkiye’ye büyük ölçekteki yatırımcıların geleceğini ifade eden Çağlayan, şunları söyledi:
“6’ıncı bölgeye başta Zara, Mango gibi kuruluşlar olmak üzere, bu kuruluşlara iş yapanlar, çok ilgi gösteriyor. Tekstil konfeksiyon sektöründeki büyük yatırımcılar, bilhassa bu bölgede yatırım yapacaklarını şimdiden deklare etmeye başladılar. Bu da emek yoğun sektörler açısından Türkiye’nin rekabet gücünü artıracağı önemli bir gelişme olacak.”



‘Yatırım cennetine dönüşecek’

 

Yatırım Danışma Konseyi’ne katılan şirket yöneticilerinin toplantıdan son derece memnun kaldıklarını ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:
“Katılan şirket temsilcileri Türkiye’nin ciddi bir yatırım cennetine dönüşeceğini ifade ettiler. Birçok firma önemli yatırımlarını Türkiye’de yapacaklarını söylerken, bilhassa lojistikçiler operasyon üslerini Türkiye’ye getirme konusunda son derece kararlı olduklarını ifade ettiler. Dile getirilen hususların bir kısmı bürokratik, bir kısmı mevzuatlarla ilgili. Bilhassa yeni kanun düzenlemeleri konusunda da bazı arkadaşlarımızın haklı talepleri var. Örneğin Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları... Bu konuda ben de kendilerine bu konuda yoğun çalışmalara devam ettiklerini ve kısa süre içinde Bakanlar Kurulu’na getirilerek bunun süratle parlamentoda değerlendirileceğini ifade ettim.”



‘Cari açık teşvikle iyileşecek’

 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, cari açığın 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 25’lik azalışla 21.6 milyar dolardan 16.2 milyar dolara gerilediğini belirterek, “Yeni teşvik sistemimizin hayata geçmesiyle birlikte hem doğrudan sermaye girişinde hem de dış ticaret açığımızdaki iyileşme giderek artacaktır” dedi.  ( Milliyet )


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomotiv Üretimi GerilediÖnceki Haber

Otomotiv Üretimi Geriledi

Havaların Serinlemesi Onlara YaramadıSonraki Haber

Havaların Serinlemesi Onlara Yaramadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!