Sağlık Ve Mutluluğun Sırrı Oksijende

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Ve Mutluluğun Sırrı Oksijende
Radyo HİRAŞ’da merakla beklenen ‘Manisa’da Yaşam’ programının bu haftaki konuğu Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Hava ve Uzay Hekimi Uzman Dr. Mustafa Alan oldu.

Haber: Nezih VAROL

HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur’un Radyo HİRAŞ için hazırlayıp sunduğu, Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala’nın yorumlarıyla renk kattığı ‘Manisa’da Yaşam’ programının bu haftaki konuğu Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nin Hava ve Uzay Hekimi Uzman Dr. Mustafa Alan anlattıklarıyla önce şaşkınlık yarattı, ardından bir çok hastaya umut oldu. Mesleğinde Türkiye’nin öncü uzmanlarından olan Dr. Mustafa Alan “Oksijen hayatın kendisidir, yaşamın en önemli elementidir, sağlık sorunu yaşayan daha çok insan bu bilgiye ulaşmalı ve bu uygulama ile hayata dönmeli” dedi. Programa başlamadan önce Mustafa Pala’nın her hafta Manisa İnternet Haber için yazdığı köşe yazısı okundu. Pala, ‘Yaşlanmadan Yaşamak’ başlıklı yazısında şu görüşlere yer verdi:

2

 

YAŞLANMADAN YAŞAMAK

Bende iki şey var yaşlanmayan, Yaşlanmayacak olan, umut ve heyecan. İlkokulda hemen tüm etkinliklerde şiirler okurdum. Yüreğimin atışı hızlanır heyecanlanırdım. İnanın 74 yaşına geldim, aynı heyecanı yaşıyorum. İnsan her yaşta umudunu coşkusunu korumalı. İnsan her yaşta sağlıklı olmak için çalışmalı. İnsan çok yaşamak ancak yaşlanmamak ister. Hastaneye gittiğimde, sıra numarası alırken, 65 ve daha üstü butonu koymuşlar. Demek ki, 65 yaş üstü yaşlı sayılıyor. Ben 74 yaşındayım ancak kendimi yaşlı saymıyorum. Mutlu ve gelecekten umutlu yaşıyorum. Yaşımı soranlara 1945 doğumluyum, 45 yaşındayım diyorum. Nasıl oluyor bu? dediklerinde de, 45 yaşında dondurdum diyorum. Öyle diyorum öyle hissediyorum. Sosyal bir insanım, kulaklarınız ağır mı işitiyor? Hemen işitme cihazı alacaksınız. Gözlerinizde katarak mı var, aldırıp yerine akıllı mercek taktıracaksınız. Sorun varsa, çözümde vardır. Yaşlanma “ben artık yaşlandım” dediğinizde başlar. Kendinizi genç ve dinamik hissetmeniz için, hep yapacak bir işiniz olacak. Kitap okumakta, resim yapmakta, sivil toplum örgütlerinde görev almakta, geziye çıkmakta bir iştir bence... Doğal yaşayın, fırsat buldukça kentten uzaklaşın. Dağlarda ormanlarda gezin. Dalından kopardığınız meyveleri ve sebzeleri tercih edin. İşlenmiş ürünlerden uzak durun. Yüz metre kareyi geçmeyen bir bahçeniz olsun. Domatesi dalından koparmanın keyfini yaşayın. Hobi Bahçeleri diye bağırmaktan dilimde tüy bitti. Birer hobi bahçesi edinin. Çıplak ayakla toprağa basın. Yoga yapın. Meditasyon yapın. Kırlarda gülümseyerek yürüyün. Sevdiklerinizle birlikte olun. Sizi yoran, geren kötümser insanlardan uzak durun. Benimde gördüğümde gerildiğim insanlar var, onlardan uzak kalmaya özen gösteriyorum. Gördüğümde yolumu değiştiriyorum... Herkese selam verin. Korkmayın kimse deli demez. Deseler de siz selam vermeye devam edin. Başkalarının sizin hakkınızda ne dediğine, ne düşündüğüne takılıp kalmayın, dert etmeyin. Kendinizi kapatmayın, haydi giyinip sokağa çıkın. Vaktiniz varsa, kırlara gidin. Özçekim yapın, paylaşın.  Kalabalıklardan, görüntü ve gürültü kirliliklerinden uzak durun. Sevdiklerinize zaman ayırın.  Mutlu umutlu ve sağlıklı yaşayın…

3

 

“KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM”

Program yapımcısı Rıfat Emin Uygur konuğu Dr. Mustafa Alan’ı tanıtmasının ardından Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nden hizmet aldığını ve henüz 6’ncı seansını tamamlamasına rağmen kendisini çok sağlıklı ve enerjik hissettiğini söyledi, “İyi ki burayı bana önerdiler ve iyi ki hizmet almaya başladım, çok memnunum” dedi. Uygur, merkez hakkında şu bilgileri verdi: “Oksijenle uygulama pek çok hastalığa şifa oluyor, örneğin şeker hastasıysanız ve yaralarınız iyileşmiyor, her geçen gün kötüye gidiyorsa, ani görme veya işitme kaybıyla karşılaştıysanız, yanıklarınız varsa, kronik kemik iltihabınız, ilerleyici enfeksiyonlarınız sizi halsiz düşürdüyse ve tüm bunlar hayatınızı çekilmez hale getirip yaşama küstüyseniz bir de Spiloks’a gitmelisiniz. Devletle anlaşmalı Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Hava ve Uzay Hekimi Uzman Dr. Mustafa Alan sorumluluğunda işinin ehli ekibiyle sizi hayata bağlıyor. Spiloks’ta denizaltını andıran hiperbarik oksijen tedavi ünitesi içinde atmosferik basınçtan daha fazla basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen veriliyor. Düzenli seanslarla devam eden tedavi kronik rahatsızlıklarınızı ortadan kaldırıp sizi yeniden eski günlerinize döndürüyor. Hiperbarik oksijen tedavisi tamamen kapalı bir basınç odası içerisinde yüzde 100 saf oksijen solutulmasına dayanan bir tür tıbbi, ispatlı ve bilimsel tedavi yöntemi. İlk olarak dalgıçlarda rastlanan vurgun hastalığının tedavisinde kullanılmış, daha sonra tünel işçilerinin tedavisinde uygulanmış ve dikkatli bir gözlem sonucunda yara iyileştirme etkisi fark edilmiş. Bu dönemden sonra tüm dünyada farklı hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış ve dünyanın tüm ülkelerinde ihtiyaç sahipleriyle buluşmuş. Şeker hastalarının ayaklarındaki yaralar, iyileşmeyen yaralar, kemik iltihapları, kemik ölümü, yumuşak doku travmaları, yanık, beyin absesi, riskli deri ve doku yamaları, ani işitme kaybı, ani görme kaybı, damar tıkanıklığına bağlı yaralar, radyoterapi sonrası yaralar, soba ve tüp gaz zehirlenmeleri, vurgun, hava gaz embolisi, yumuşak doku enfeksiyonları bu mucize tedavi ile iyileşmiş, hayatlar kurtulmuş. Bunların dışında Multiple Skleroz, Otizm, Crohn hastalığı, Skleroderma gibi birçok hastalıkta da denenme ve araştırılma aşamasına gelinmiş. Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi Şehzadeler ilçesine bağlı 2’nci Anafartalar Mahallesi Halil Erdoğan Caddesi üzerinde hizmet veriyor. Danışmak, bilgi almak da ücretsiz. Uğrayın, canınıza can katın”.

4

 

HÜCRELERİ YENİLİYOR, GENÇLEŞTİRİYOR

Hücrelerinin yenilendiğini, adeta gençleştiğini ifade eden program yapımcısı Rıfat Emin Uygur’dan sonra konuşan Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nin Hava ve Uzay Hekimi Uzman Dr. Mustafa Alan da yaptıkları tedavinin tüm dünyada uygulanış biçimini şöyle anlattı: “Hiperbarik oksijen tedavisi, bir basınç odası içerisinde hastalığın nedeni ve hastanın durumuna bağlı olarak uygulanan yüksek basınçta fasılalı olarak oksijen solutulması şeklinde uygulanıyor. Solutulan bu oksijen kandaki çözünmüş oksijeni arttırır ve dokunun sadece kan ile değil, bu çözünmüş oksijen ile dokunun beslenmesini sağlar. Çözünmüş oksijen bağımsız olduğundan doku içinde daha uzak mesafeye rahatlıkla gider ve dokuda rahatlıkla kullanılır. Bu da kan gitmeyen dokunun bile oksijen ile doyması ve oluşmuş olan yaranın iyileşmesini sağlamasına yarar. Yüksek oksijen, ödem gelişmiş olan dokunun ödemini de çözer ve dokunun daha kolaylıkla kana ve oksijene ulaşmasını sağlar. Bunun dışında vücudun mikroplarla mücadele kuvvetini arttırır ve kullanılan antibiyotiğin daha iyi etki göstermesi, mikroplara daha çok etki etmesi sağlanır. Günümüzde kurulmuş olan özel merkezlerde endikasyon listesi dahilinde SGK kapsamında raporlu tüm hastalar bu tedaviden yararlanabiliyor. Acil vakalar için 24 saat hizmet veriliyor ve 112 ile koordineli olarak çalışılıyor”.

DR. MUSTAFA ALAN ÖNCÜLER ARASINDA

Dr. Mustafa Alan’ın başarılarla dolu geçmişi ise şöyle: “1959 İzmir doğumludur. İzmir Buca Lisesi’ni bitirdikten sonra1984 yılında Gülhane Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1991 yılında Hava ve Uzay Hekimliği Uzmanlığı’nı alarak bu alanda Türkiye'nin ilk uzmanlarından biri olmuştur. Uzmanlığı ve Gülhane Hava ve Uzay Hekimliği AD’da çalıştığı süre icinde Vertigo Laboratuvarı, Hipobarik, Hiperbarik ve Insan Santrifuju ile ilgili çalışmalarda bulunmuştur. 1995 yılında 8 ay süre ile Amerikan Hava Kuvvetleri Uçuş Hekimliği Okulu’nda (Brooks ADB,San Antonio,TX) yine alaniyla ilgili kursa giderek Hipobarik ve Hiperbarik laboratuvarlarinda araştırmalara katılmıştır, aynı süreçte 2 hafta süreyle NASA'da bulunmuştur. 2000 yılında 1 yıl süre ile FAA de (Amerikan Havacilik Dairesi Tip Merkezi, Ohlahoma City, OK) bulunurak burada "Uçak Kazalarında Insan Faktorleri" konusunda çalışmalarda bulunmustur. Pilotaja uygunluk degerlendirmesi, Uçak kazalarında Hipobarik ortam etkileri, ilaç, alkol ve toksik maddelerin uçak kazalarındaki etkileri, zor koşullarda (çölde, kutupta,denizde) hayatı idame, kaçma-kurtulma, çevresel hekimlik (işyeri hekimliği benzeri) konularında eğitim ve araştırmalara katilmistir. Uyku apnesi ve yüksek performanslı jet uçaklarında ritm bozuklukları konusundaki projelerde yer almıştır. 2006 yılında emekli olmuştur ve o tarihten bugüne özel sektörde Hiperbarik Tıp alanında çalışmaktadır.Hiperbarik oksijen tedavisinin Turkiyedeki öncülerindendir ve yaklaşık 30 yıldır bu alanda; vurgun, kronik yara tedavisi, diabetik ayak, kronik osteomyelit, kemik nekrozları, akut işitme ve görme kayıpları, soba zehirlenmeleri, siyanid zehirlenmeleri konusunda oldukça geniş bir tecrübeye sahiptir. GATA Hava ve Uzay Hekimliği AD'da Kurslar Kısım Amirliği ve TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde 4 yıl süreyle Başhekim Yrd.cılığı yapmıştır.Buradan Tkp.Kd.Alb.rütbesiyle emekli olmuştur. FAA (Amerikan Havacılık Dairesi)ve ECAM((AB Havacılık Komisyonu) yetkili uçuş hekimidir. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Komisyonu, Sivil Havacilik Genel Müdürlüğü Sağlık Komisyonu üyesidir. İyi düzeyde Ingilizce ve orta düzeyde Fransızca bilmektedir.

 

5

Oksijen tedavisine başladığı günden beri Rıfat Emin Uygur’u çok enerjik ve mutlu gördüğünü söyleyen Mustafa Pala, kendisinin de hücrelerini gençleştirmek için Hava ve Uzay Hekimi Uzman Dr. Mustafa Alan kontrolündeki Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nde seanslara başlayacağını duyurdu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Çadırdaki Mücevherler Son Güne KalmazÖnceki Haber

Bu Çadırdaki Mücevherler Son Güne Kalmaz

Muhtarlardan Mehmetçik için pilav hayrıSonraki Haber

Muhtarlardan Mehmetçik için pilav hayrı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!