SELİM KURTCEBE RADYO HİRAŞ’DAN SESLENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SELİM KURTCEBE RADYO HİRAŞ’DAN SESLENDİ
‘Firak’ isimli ilk single çalışması ile hatırı sayılır bir müzikseverin dikkatini çeken genç sanatçı Selim Kurtcebe Radyo HİRAŞ’da başarılı program yapımcısı Hale Taştekin’in konuğu oldu.

Haber: Nezih VAROL

Yaşantısını İzmir’de sürdüren, 2018 yılında ‘Firak’ isimli ilk single çalışması ile hatırı sayılır bir müzikseverin dikkatini çeken genç sanatçı Selim Kurtcebe, Radyo HİRAŞ’da başarılı program yapımcısı Hale Taştekin’in konuğu oldu. Kurtcebe 17 yaşında Ödemiş’te gitar kursuna yazılmış, Mersin Çağ Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olmuş, bir süre Mersin’de bir çok mekanda sahne almış, Erasmus programı ile Almanya Mannheim’e gitmiş ve yabancı müzik üzerinde çalışmalar yapmış. Kendisine ait bir çok şarkısı var. Radyo HİRAŞ stüdyosunda güçlü sesiyle ve gitarıyla söz ve müziği kendisine ait birbirinden başarılı bestelerini canlı olarak seslendiren genç sanatçı Hale Taştekin’in sorularına da büyük bir samimiyetle cevap verdi. Selim Kurtcebe ilk olarak kendisine ait ‘Firak’, ardından ‘Söz’ ve ‘Kaçıncı Gecem’, daha sonra da hayranı olduğu Mazhar Alanson’dan ‘Yağmur’ ve Fettah Can’dan ‘Delirme’ adlı şarkıları seslendirdi. Genç sanatçı ‘Delirme’ adlı şarkıyı bugün doğum günü olan HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur’a armağan ettiğini de ifade etti.


ımg_2706 

ÖRNEK ALDIĞI ÜNLÜLER VAR

Hale Taştekin’in “En çok hangi sanatçılardan etkilendiniz?” sorusuna Selim Kurtcebe “Mazhar Alanson, Funda Arar, Fettah Can ve Sıla’dan etkilendim, bu sanatçıları örnek alıyorum, bunlardan biriyle düet yapmayı çok isterim, benin için büyük bir gururu olur, bakalım, belki ilerleyen yıllarda olur” yanıtını verdi. Genç sanatçıya klip çalışmalarının nasıl gittiğini de soran Taştekin şu bilgileri aldı: “Klip çalışmaları oldukça yoğun, hareketli ve heyecanlı yaşanıyor, ancak sonuçları çok güzel oluyor, klip bütünüyle ortaya çıkınca da tüm yorgunluğumu unutturuyor. Dinleyici de klip istiyor, bizi görsel olarak da görmek, dinlemek, izlemek istiyor. Ancak bundan sonraki günlerde 4 enstrümanlı çalışmalar, samimi canlı performanslar ortaya koymak istiyorum. Bu çalışmalardan büyük keyif alıyor ve mutlu oluyorum”.

ımg_2696 

İÇİNE DOĞUYOR

Programın ilerleyen saatlerinde de Hale Taştekin’in sorularını yanıtlayan Selim Kurtcebe yaşamı ve çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Ağırlıklı olarak İzmir’de sahnelerim oldu, ama yakında İstanbul’da sahne alacağım. Anadolu’nun değişik yerlerinde de sahneye çıkıyorum ve inanın Anadolu insanı bizlere çok daha sıcak ilgi ve yakınlık gösteriyor. Bizimle fotoğraf çektirmek, sohbet etmek istiyorlar. Ayrı bir duygu bu. Çok güzel bir duygu. Şarkı ortaya çıkarken benim ilk akılma gelen melodi oluyor, ortaya çıkan melodiye söz buluyorum. Her zaman olan bir şey değil, daha çok yoğun duygular yaşadığımda oluyor. Memleketimden, ailemden, arkadaşlarımdan ayrı kaldığımda yoğunlaşıyor duygularım, özlüyorum ve önce melodiler, sonra sözler geliyor aklıma... Tabi sonra şarkı oluşuyor”.

 

ımg_2707

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muvazzaf asker FETÖ’den yakalandıÖnceki Haber

Muvazzaf asker FETÖ’den yakalandı

MENDERES VE ARKADAŞLARINI ANDISonraki Haber

MENDERES VE ARKADAŞLARINI ANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!