MENDERES VE ARKADAŞLARINI ANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MENDERES VE ARKADAŞLARINI ANDI
Manisa 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Türkiye'nin ilerlemesinden ve kalkınma hamlelerinden rahatsız olanların çözümü darbe yapmakta bulduğunu söyledi.

Demirkırat Demokratlar Konfederasyonu Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı ve Manisa 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Türkiye'nin ilerlemesinden ve kalkınma hamlelerinden rahatsız olanların daima çözümü millet iradesini ve demokrasiyi yok sayarak darbe yapmakta bulduğunu kaydetti. Başkan Hakan Özen, “Bundan tam 58 yıl önce gönüllerde taht kuran Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanlarından Adnan Menderes, Dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı idam ettiler, Demokrat Parti'yi kapattılar ama demokrasi yürüyüşünü asla engelleyemediler. Gün demokrasiye inananların, gün millet iradesinin tescillendiği ve hayat bulduğu gündür” diye konuştu.

 

“DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENEMEDİ”

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı idam edilişlerinin 58'inci yılında yaptığı açıklamayla anan Hakan Özen şunları söyledi: "Türkiye'yi darbeli yıllara hapsetmek isteyen vesayetçi, cuntacı rejim savunucuları ve onların günümüzdeki uzantıları şunu çok iyi bilsinler ki belki o dönem Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam ettiler ama kalplerden atamadılar. Halkının gönlünde taht kuran Demokrat Parti'yi kapattılar ama demokrasi yürüyüşünü asla engelleyemediler. Gün demokrasiye inananların, gün millet iradesinin tescillendiği ve hayat bulduğu gündür. Gün, ben demokratım diyenlerin günüdür. Menderes'in kendisini asma kararı verenlere cevabı ise son derece manidar ve üstün olgunlukta idi; 'Sizlere dargın değilim, sizin ve diğer zavatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara dargın değilim. Kellemi onlara götürdüğünüzde, değiniz ki Adnan Menderes hürriyet uğruna koyduğu başını 17 sene evvel almadığınız için müteşekkirdir. İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme kadar metanetle gittiğimi silahların gölgesinde yaşayan kahraman efendinize acaba söyleyebilecek misiniz? Şunu da söyleyeyim ki, milletçe kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi ve efendinizi yine de 1950'de olduğu gibi kurtarabilirdim. Dirimden korkmayacaksınız. Ama şimdi milletle el ele verecek Adnan Menderesin ölümü ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Amma buna rağmen merhametim sizlerle beraberdir'. Menderes'in dediği gibi bu halkın laneti her daim bu darbecilerin ve onların takipçilerinin üzerinde, elleri ise yakasında olmuştur. ve yıllar sonra dahi olsa artık bu millet, onlardan ve takipçilerinden


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SELİM KURTCEBE RADYO HİRAŞ’DAN SESLENDİÖnceki Haber

SELİM KURTCEBE RADYO HİRAŞ’DAN SESLENDİ

Alaşehir’de emekli öğretmenlere ’teşekkür’ töreniSonraki Haber

Alaşehir’de emekli öğretmenlere ’teşekkü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!