"23 NİSAN'I BALKONLARDAN KUTLAYALIM"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"23 NİSAN'I BALKONLARDAN KUTLAYALIM"
Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala bu yıl 100'üncü yılına ulaşacak 23 Nisan'ı "Balkonlara çıkarak, bayraklar asarak, balonlar uçurarak, yine çocuk sesleri arasında kutlayalım" dedi.

Haber: Nezih VAROL

Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala koronovirüs salgını nedeniyle bu yıl cadde ve meydanlarda kutlanması mümkün görünmeyen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yılında da layık olduğu gibi kutlanması için öneride bulundu. Manisa İnternet Haber aracılığıyla yetkililere seslenen Mustafa Pala çocuk Bayramı'nın kutlanması için önerisini şöyle ifade etti: "Yaşım gereği evden çıkamıyorum. Ancak hayat devam ediyor. İnsanlardan uzak kalıyoruz ama insanlıktan uzak kalmıyoruz. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda da evimizde olacağız. Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100’ncü yılı, o nedenle Ulusal Egemenlik Bayramımızı başka bir biçimde de olsa kutlamalıyız. Çocuklarımız uzun süredir bayram için hazırlanıyor, etkinliklerini evde balkonda düzenleyebilirler, sosyal medya ve televizyonlarımız aracılığı ile paylaşabilirler". 

BU ÖNERİ DEĞERLENDİRİLMELİ                     
Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala çocukların büyük bir hevesle beklediği bayramın nasıl kutlanması gerektiğinin detaylarını da şöyle anlattı: "Bugün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, tüm halkımıza bir çağrı yapmak geçti aklımdan. Bildiğiniz gibi 23 Nisan yaklaşıyor. 23 Nisan’da okullar kapalı olacağından bizler ve çocuklarımız evlerde bulunacağız.  Çocuklarımızın bayram bekleyişleri bitmesin, güçlenerek devam etsin. Üstelik bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100'üncü yılı.
23 Nisan 2020’de herkesin konutlarına bayrağımızı asıp,  saat 20.00’de tüm pencere ve balkonlardan okuyacağı İstiklal Marşı organize edebilirsek hem çok kalıcı hem de çok güzel bir etkinlik yapmış, tarihimize güzel bir not düşmüş olacağız.
Şimdiden duyurusunu yapmaya başlarsak başarı bizimle olur. Önümüzde yeterli zaman var. Bu örgütlenmeye çocuklarımız, öğretmenlerimiz öncelik yapmalı, hepimiz yardımcı olmalıyız. Sonra da alkışlarımız çocuklarımıza ve öğretmenlerimize ve bu bayramı bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’e gelmeli. Sosyal medya aracılığı ile duyuruları yapmaya hemen başlayalım. Hepimiz paylaşırsak duyurumuz en ücra köşelere kadar hızla ulaşır ve yaygınlaşır.
Ulusal dayanışmaya, birlik ve bütünlüğe her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Haydi, Türkiye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel bir özenle ve hep birlikte milletçe balkonlarımızda ve evlerimizde kutlayalım.
Çocuklarımıza büyük bir bayram hediye eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın öncüsü, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bakın ne diyor:  'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz'.
23 Nisan’ı evlerimizden de görkemli biçimde kutlayabileceğimizden hiç kuşkum yok. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, aralarında Whatsapp grupları oluşturarak, öğrencilerine ve öğretmen arkadaşlarına hatta velilere ulaşarak kutlamanın en güzel, en içten biçimde kutlanmasını sağlayacaklardır. 
Atatürk’ün bir sözüyle yazımı noktalamak istiyorum: 'Gelecek için hazırlanan vatan evlatlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir özveriden çekinmemelerini tavsiye ederim'. Gelin hep birlikte ve 23 Nisan’ı evlerimizden, balkonlarımızdan,  pencerelerimizden geniş bir katılımla bayraklar asarak, balonlar uçurarak gönülden kutlayalım".


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ECZANELER DE MASKE FIRSATÇISIÖnceki Haber

ECZANELER DE MASKE FIRSATÇISI

KORONAVİRÜS ÇOK HIZLI YAYILIYORSonraki Haber

KORONAVİRÜS ÇOK HIZLI YAYILIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!