Mustafa Pala

Mustafa Pala

Mail: pala.mustafa@gmail.com

Uluslararası Yunus Emre Günleri

`Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz` diyen Yunus Emre`yi 16-17 Ekim 2015 tarihlerinde adı verilen Yunusemre ilçemizde anacağız.

Yunus Emre, sevdiğimiz bir halk ozanı, bir sevgi adamı, bir derviş. İlçemize Yunusemre adı verilince, çok sevindim ve ilk işim Güzelyurt Mahallesindeki Birlik Parkı'na Yunus Emre'nin güzel bir heykelini  Sanatçı Mustafa Toygar'a yaptırmak oldu. Hemen ardından da Ortaasya'da atalarımızın kullandığı yurt biçiminde yapımını gerçekleştirdiğimiz Toplantı Salonumuza Yunus Emre Bilge Evi adını verdik ve duvarlarına Yunus Emre'nin dörtlüklerini yazdık. Halk ozanımızın adını ve anısını ilçemizde yaşatacağız. İlçemiz Yunus Emre adıyla ayrı bir anlam ve önem kazanacak.

Manisa'da Manisa Tarzanı ve Çevre Günlerimiz vardı, şimdi bir de Yunus Emre Günlerimiz oldu. Bu tür etkinlikler, kent insanının yanlızlığını aşmasını, bir araya gelmesini dostluk ve dayanışmanın güçlenmesini sağlıyor. Katılım olmadan atılım olmaz diyerek bu tür etkinliklere katılmalı, salonları doldurmalıyız.

Yunusemre Belediyemizin de Yunus Emre'ye sahip çıktığını görmek bu ilçenin bir yurttaşı olarak beni çok sevindirdi. Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Yunus Emre Günleri 16 Ekim'de başlıyor. Gelenekselleşmesi amaçlanan Yunusemre Etkinlikleri, bilim adamları ve sanatçıları Manisalılarla buluşturacak. Yunus Emre Günleri, sevginin konuşulduğu günler olacak. Emeği geçenleri şimdiden kutluyorum.

Bu yıl ilki yapılacak olan Uluslararası Yunus Emre Günleri için başta Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi olmak üzere, tüm belediye personeli  yoğun biçimde çalışıyorlar. Saruhan Otel’de gerçekleştirilen etkinliklerin ilk tanıtım toplantısına Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Kılıç Kaya, Mustafa Dandin ve Saniye Altay ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Seyfettin Onat, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ile sanatçı Orhan Çakmak ve basın mensupları katıldılar. Tanıtım toplantısına bile bu denli yoğun katılım olunca, etkinliklere katılımın yoğun olacağını düşünmeye başladık . Dileriz Yunusemre İlçemizin ses getiren ve gelenekselleşen  bir etkinliği olur.

Yunus Emre Günlerinde buluşmak için 16 ve 17 Ekim 2015 tarihlerini boş bırakın ve Yunus Emre Günlerine mutlaka katılın. Ben, bir çok dostumla, Yunus Emre Etkinliğinde buluşmak, selamlaşmak ve konuşmak istiyorum.

Facebook Yorum

Yorum Yazın