Mustafa Pala

Mustafa Pala

Mail: pala.mustafa@gmail.com

HALKIN SAĞDUYUSUNA GÜVENELİM

Terörü tırmandırarak toplumsal çatışma ortamı yaratılmak isteniyor.
Bölücü terör örgütü, 30 yıldır toplum kendi değirmenine su taşısın istiyor.  

Terör örgütünün, çözüm sürecini, ağır silahları konuşlandırma ve yollara tonlarca bomba döşeme fırsatı olarak değerlendirdiği anlaşılıyor.  

Terörün destekçileri, terör ortamından yarar umanlardır. Bunların kim yada kimler olduğunu halkımızın bildiğini düşünüyorum.
Türkiye'de Suriye'de olduğu gibi bir iç savaş çıkarmak istiyorlar.
Türkiye'de iç savaş çıkmaz. Türk halkı, akıllı ve sağduyuludur. Ülkenin bölünmesine gidecek bir hareketin içinde olmaz.
Hiç kuşkunuz olmasın, bu zor sınavdan da başarıyla çıkıp, ülkeyi bölmek, suyu bulandırmak ve bulanık suda balık avlamak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Ne olur, provakasyonlara gelmeyelim.
Elbet teröre lanetleyerek karşı çıkacağız.Elbet şehitlerimiz için gözyaşı dökeceğiz. Göz yaşı dökeceğiz ama kırıp dökmeyeceğiz.
Oyuna gelmeyeceğiz. Etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapanlara karşı duyarlı olacağız. Türk halkının sağduyusundan hiç kuşkunuz olmasın. Bu ülke bölünmez. Bu halk oyuna gelmez.

Toplumsal çatışmaların ardından, sistem değişikliğine giden yolun açılacağını düşünenlerin hayalleri gerçekleşmez.
Türkiye Cumhuriyetinin temelleri çok sağlam, böyle depremlerden etkilenmez.
Bu gergin ortamda seçim olmaz. Olursa sonuçları tartışılan bir seçim olur. Yapılacak seçimden farklı bir sonuç çıkması da çok zor görülüyor.

Yapılacak iş, koalisyon kapısını açık tutmaktır. Uzlaşma kültürünü geliştirmektir.
Şehit cenazelerindeki içimizi burkan görüntüler, annelerin feryatları, sinirlerimizi geriyor.  Bu ülkeyi yönetenlerin sorumluluğu kadar, yurttaşlar olarak bizimde sorumluluklarımız var. Sabırlı, kararlı ve tutarlı olacağız oyuna gelmeyeceğiz. Kimsenin kişisel hayallerinin gerçekleşmesine alet olmayacağız.  

Ayakları yere basmayan siyasetçileri, vatandaşın geçiminden çok bir sonraki seçimi düşünüp vatandaşını ateşin içine atanları iyi tanımalıyız.  

Ben, politikacılardan çok bu halkın sağduyusuna güveniyorum. Bu halk oyuna gelmeyecektir. İç savaş çıkmayacaktır. Bu ülke bölünmeyecektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın