Üniversitelere Yeni Uygulama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversitelere Yeni Uygulama
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, talebin çok olduğu bazı okulların öğrencilerini kendi imkanları ile ayrıca değerlendirebileceğini söyledi.

\"


Avcı, üniversitelerin öğrenim sürelerini azaltmaya yönelik çalışmalarının olmadığını da belirtti.Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitimde mevcut durumu iyileştirerek hareket ettiklerini belirtti. Avcı, Başkent Öğretmenevi’nde yaptığı açıklamada SBS’nin yerine getirilmesi planlanan sisteme ilişkin daha önceden başlayan bir çalışmanın olduğunu söyledi. Çalışmanın Bakan olmadan önce başlatıldığını anlatan Avcı, “Deneyimlerimizin hepsi elden geçiriliyor. Bunların sonucunda uygun bir yöntem belirlenecek” diye konuştu. SBS’nin kaldırılmasıyla ‘her okul kendi sınavını yapacak’ şeklinde yapılan değerlendirmelerle ilgili Avcı, şöyle konuştu: “Talebin çok olduğu beklenen okullar var. Yapacağımız düzenlemeyle normal dağıtımlar yapıldıktan sonra, belli okulların kendi imkanlarıyla da öğrencileri ayrıca değerlendirebilirler. Yani zaten yapılmış bir değerlendirme içinden kendilerinin seçim yapabileceği düzenleme yapılabilir. Ama bu, bugünün meselesi değil önümüzdeki senenin meselesi de değil” dedi.


En ideal düzenlemeyi yapmak için çalıştıklarını anlatan Avcı, şöyle devam etti: “Yaklaşan SBS yüzünden ailelerin çocuklarını böyle uyduruk raporlarla okullarından alıkoymaları doğru değil. Çocuklara kötü örnek olmayalım. Daha fazla bir şey söyleyerek ilgilileri üzmek istemiyorum.”


Üniversite öğrenim süreleri azaltılmayacak

Üniversitelerde öğrenim süresinin indirilmesine yönelik çalışmalarının olmadığını anlatan Avcı, “Yükseköğrenimdeki lisans yılları ile ilgili bir çalışma yok. Ama olsa iyi olur. Artık nasıl olsa adım çıktı, ‘Bu adam 4 yıllık lisansa karşı’ diye. Hiç olmazsa birkaç alanda bu yapılabilir” dedi.
Yönetici atamaları yönetmeliğine yönelik eleştiriler üzerine ise şunları vurguladı: “Bu konu dahil olmak üzere birçok eksiğimiz, yanlışımız olabilir. Şimdi görmediğimiz ama uygulamada çıkan aksaklıklar olabilir. Şu anda bir komisyon kurduk. Gelen eleştirileri değerlendirmek için arkadaşlarımızı görevlendirdik. Hangi konuda eleştiriler geliyor buna karşı biz nasıl bir çözüm veya değerlendirme yapıyoruz diye. Bu dinamik bir süreç. Uygulamayı bir görelim. Ben çok büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum sıkıntı olan yerleri de çözeriz. Yeter ki birbirimizi iyi dinleyelim.”


Sansür iddiaları

Milli Eğitim Bakanı Avcı, bazı kitaplara sansür yapıldığına yönelik iddialara ilişkin de uzunluk açısından bakıldığında bir bölüm alınarak yapılan, işlevsel gerekçeli alıntıların anlaşılabileceğini söyledi. Avcı, şöyle devam etti: “Ancak örneğin bir şiiri alıyorsunuz, o şiir de bir mısra, bir kelime sizin hoşunuza gitmiyor ve siz onu değiştirerek veya onu çıkararak alıntı yapıyorsunuz. Bu olmaz. Ya o şiiri hiç alma alıyorsan da aslına sadık kal. En son yaşananlardan Edip Cansaver’le ilgili bir şey vardı. Onun bir şiirinden bir mısranın çıkarılması. Bu bir zihniyet meselesi de olabilir bir de bazı yayınevlerinin veya editörlerin sanki ‘Böyle gayretkeşliğin içine girersek Talim Terbiye’den bu iktidar da muhafazakar dolayısıyla biz böylece, Talim Terbiye’ye kendimizi mevcut iktidara daha yakın bir kimlikle tanıtmış oluruz’ gibi bir gerekçeyle bunlar yapılıyorsa bu ayıp. Edip Cansever’in o ölçekte, o ünitede yer alacak ölçekte birçok şiiri var. Konunun işlenmesine daha çok elverişli pek çok şiiri var. onlardan birini değil de illa bunu alıp onun da bir mısrasını değiştirmek bir zihniyet meselesi. Türkiye bunu aşar, aşıyor.”


Başörtülü öğretmenler var

Bakan Avcı, yapılan düzenlemelerin mevcut Talim ve Terbiye Kurulu tarafından alınan kararlar olmadığını, eskiden yapıldığını ancak bugün piyasaya sürülmeye çalışıldığını da dikkati çekti. Bir gazetecinin “Sizin döneminizde başörtülü öğretmenler görebilecek miyiz?” sorusuna Avcı, “Başörtülü öğretmenler var. Kur’an derslerine giriyorlar, siyer derslerine giriyorlar. Onları görmüyor musunuz? Ben de görüyorum. Artık, anakronik sorular ve anakronik cevaplar var ya bu o kategoriye giriyor. Türkiye bunları geçti” diye cevapladı. Aynı gazetecinin “Bazı sorunlar var” sözleri üzerine Bakan Avcı, “Yok, rahat ol” karşılığını verdi. Bakan Avcı toplantının ardından gazetecilere silgili kurşun kalem hediye etti. Bir gazetecinin kurşun kalemin kendisi için anlamını sorması üzerine Avcı, “Tükenmez kalem çok sevdiğim bir kalem değil, silgili kurşun kalem daha sevdiğim bir kalem türü. Bunlarla doğruları yazar arkasıyla da yanlışları silersiniz. Doğruları yazmak, yanlışları silmek için kurşun kalemler bu bakımdan çok işlevseldir” yanıtını verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kızılay’ın Yeni Yönetimi Göreve BaşladıÖnceki Haber

Kızılay’ın Yeni Yönetimi Göreve Başladı

CHP’li Ören, İmralı Görüşmelerini DeğerlendirdiSonraki Haber

CHP’li Ören, İmralı Görüşmelerini Değerl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!