ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NDE ASANSÖR PANİĞİ!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NDE ASANSÖR PANİĞİ!
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde bulunan asansörlerin çoğu tehlike sinyali veriyor, hasta ve yakınları büyük panik yaşıyor.

Haber: Nezih VAROL

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılı günler bitmek bilmiyor. Otopark sıkıntısından doktor kapısındaki yığılmaya kadar bir çok sorunla boğuşan hastane müdavimleri şimdi de tehlike sinyali veren asansörlere binerken büyük tedirginlik yaşamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde mide rahatsızlığı için CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne giden bir hasta 7’nci kata çıkmak için ağrılar sızılar içinde tam 25 dakika asansörün gelmesini beklediğini söyledi. Bu süreyi güçlükle bekleyen hasta, daha sonra bindiği asansörle 7’nci kata çıkana kadar büyük bir korku ve panik yaşadığını da ifade etti. Başka çaresi olmadığı için asansöre binmek zorunda kaldığını belirten hasta, “Allah kimseyi bu hastaneye muhtaç etmesin. Öleceğimi bilsem bir daha bu asansöre de binmeyeceğim. Sağlık bulmaya geliyoruz, olan sağlığımızı da yitiriyoruz” dedi.

KIRMIZI ETİKETLİYMİŞ

Geçtiğimiz ay Manisa Kulis Haber’de yer alan Emre Halil Esenkaya’nın haberine göre de ziyaretçi, ameliyathane, hasta ve yoğun bakım asansörlerinin kırmızı etiketli olduğu bildirildi. Kırmızı etiketin anlamı ise, “Bu asansör güvensiz” demek. Haber şöyle: “Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde asansör paniği yaşanıyor. Hastane içerisinde bulunan biri hariç geriye kalan tüm asansörler kırmızı etiketli. Kırmızı etiket de ‘güvensiz’ anlamına geliyor. Şifa bulmak için gidilen MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde asansör kullanılırsa her an ölüm tehlikesi yaşanabilir. Daha önce de asansör facialarıyla ünlenen hastanenin büyük sıkıntı arz eden bu durumu ne zaman düzelteceği ise meçhul. Öte yandan asansörlerin denetiminin yetersiz kaldığı yönünde iddialar da mevcut. Bundan yaklaşık 3 yıl önce Hafsa Sultan Hastanesi’ndeki asansörlerden biri hareket esnasında arızalanıp düştü. Düşen asansörde bulunan Prof. Dr. Ayşin Kısabay’ın bacağı kırıldı. Bu ‘skandal’ durumlar yaşanmamış gibi hastanenin asansörleri korku saçmaya devam ediyor”.

UYGUR DA UYARDI!

Diğer yanda HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur da geçtiğimiz hafta Cuma günü Radyo HİRAŞ’ta Mustafa Pala ile yaptığı ‘Manisa’da Yaşam’ adlı programında yıllardır devam eden bu soruna değindi. Uygur, “Bu sorunun kökünden çözümlenmesi için illa bir hastanın, hasta yakınının veya sağlıkçının hayatını kaybetmesi mi gerekiyor? Bir can ne demektir? Bunu hastane yöneticileri herkesten daha iyi bilir. Neyi bekliyorsunuz? Hiç Manisa’ya, Manisalılara, böyle güzel bir üniversiteye yakışıyor mu?” dedi.  

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HASTANE PERSONELİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİÖnceki Haber

HASTANE PERSONELİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

‘ÇEVREYE DUYARLI BELEDİYE' TOPLANTISISonraki Haber

‘ÇEVREYE DUYARLI BELEDİYE' TOPLANTISI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!