PEHLİVAN'DAN SON KUTLAMA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PEHLİVAN'DAN SON KUTLAMA
Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan son açıklamasında başkanlık için aday olmayacağını belirterek 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Haber: Nezih VAROL

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Denetleme Kurulu Üyesi ve Manisa Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan yaptığı bir basın açıklamasıyla önümüzdeki aylarda gerçekleşecek başkanlık seçiminde aday olmayacağını ifade ederek 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı. Bedriye Pehlivan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2016 yılından itibaren bu yıl 5'incisi kutlanacak olan 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve muhtarlık müessesesine verdiği önemle kamu hizmetlerinden etkin, verimli ve güvenli bir şekilde faydalanılması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve takip edilmesi amacıyla İçişleri Balkanlığımız ve Büyükşehir Belediyelerinde 'Muhtarlar Daire Başkanlığı', diğer belediyelerde 'Muhtarlar Müdürlüğü' kurulmuş olup bu sayede muhtarların talepleri daha hızlı sonuçlanmakta, bilgi edinme kolaylığı sağlanmaktadır. Elbette tüm bu çalışmalarda STK gücü unutulmamalıdır".

YAPILAN DEDİKODULARA ÜZÜLDÜ

Bazı kişilerin olur olmaz ve bilgisizce konuşmalarına üzüldüğünü de ima eden Başkan Pehlivan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ben Manisamızın 17 ilçesinde ilk ve tek 'Kadın Başkan' olarak Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Denetleme Kurulu Üyeliği görevime de devam ediyorum. Hatta 2019 yerel seçimlerinde muhtarlığa adaylığımı koymadığım için muhtar değilim! Ancak,   demokrasinin ne olduğunu, kendini ve  haddini bilen, sınırından taşmayan, iyi niyetli herkes bilir ki; STK'ya üye olan biri tüzüğe göre her şeye aday olabilir. Buna rağmen olağanüstü genel kurul yaparak muhtarlarımızın isteği ve  fikri doğrultusunda yaklaşan genel kurulumuza kadar göreve devam sözü verdim. Pandemi sürecinde STK'ların genel kurulları ertelenmesinden dolayı biz de Aralık ayında derneğimize yeni bir başkan ve yönetimini seçeceğiz. Bunu anlatmamın sebebine gelince; bu durumu cehalet içinde ve art niyetle seslendirenlere müjde vermek içindir! Bilmenizi  isterim ki, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olmasını, yaptığı araştırmalarla ortaya koyan, benim de katıldığım muhtarlar toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz dilekçeyi hazırlayan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'na 2 dönem Genel Başkanlık yapan Hüseyin Akdeniz muhtar değildi! Muhtarlığın cazip hale gelmesini ve tercih edilmesini sağlayan, Bağ-Kur ödemeleri ve ödenek artışları da yine muhtar olmayan Genel Başkanımızın döneminde yapıldı. Emeğe saygının en önemli noktasında hizmet veren bir kurumdur Muhtarlık. Bu nedenle geçmişten günümüze mahallesine hizmet eden, bu kuruma emek veren tüm muhtarlarımıza teşekkür etmemiz gerekir. Bu vesileyle Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor ve görevi başında Şehit olan muhtarlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum".


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN BİLGİN YOĞUN BAKIMDAÖnceki Haber

BAŞKAN BİLGİN YOĞUN BAKIMDA

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAYA CAN VERDİSonraki Haber

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAYA CAN VERDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!