OBASYA'DAN TANZANYA'YA UZANAN İYİLİK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OBASYA'DAN TANZANYA'YA UZANAN İYİLİK
Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından Afrika’nın orta-doğu bölgesinde yer alan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’nde bulunan bir köye çeşme yaptırarak, köylülerin temiz suya kavuşmasını sağladı. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, “Yaptırdığımız çeşme sayesinde köylüler artık temiz suya kavuştular. Bu iyiliğin herkese bulaşmasını istiyorum” dedi.

Afrika’nın orta-doğu bölgesinde yer alana Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’nde bulunan bir köyde yaşanan su sıkıntısını Manisa’da faaliyet gösteren Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi giderdi. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İDEA Universal Derneği’nin organizasyonuyla Tanzanya’daki köylülerin temiz suya kavuşması için bir çeşme yaptırdı. Köylüler, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin yaptırdığı “Obasya Çeşmesi” sayesinde temiz suya kavuştu.

5 KİLOMETRE ÖTEDEN SU TAŞIYORLARDI

Konuya ilişkin açıklama yapan Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, “Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi olarak Tanzanya’da bir köye çeşme yaptırdık. Köylüler daha önce 5-6 kilometre öteden içme suyu taşıyorlarmış ve bu su taşıma işini köyün genç kızları yapıyormuş. Taşıdıkları su mikroplu olabiliyor, sudan dolayı hastalanan köylüler oluyor. Biz bu köyü sağlıklı suya kavuşturmak istedik. Bu bölgede bir su kuyusu açtırıp buradan suyun elektrikle çıkmasını sağladık ve köyün içine çeşme yaptırdık. Köylüler şimdi bu çeşmeden su ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu çeşmenin açılışını Tanzanya’da, o köyde yapmak isterdik ancak pandemi nedeniyle o köye gidemiyoruz. Bu yüzden biz de Obasya’dan, Tanzanya’ya yaptırdığımız çeşmeyi duyurmak istedik” dedi.

“İYİLİĞİN HERKESE BULAŞMASINI İSTİYORUM”

Başkan Mustafa Pala son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ben iyiliğin bulaşıcı olduğuna inanıyorum. Bu nedenle Tanzanya’ya yaptırdığımız çeşmeyi kamuoyuna duyurmak istiyorum. İyilik başkalarına da bulaşsın, onlar da hizmet bekleyen yerlere hizmet götürsün istiyorum. Acıyı hissedebiliyorsanız canlısınız, ama başkasının acısını hissedebiliyorsanız insansınız. İyi insanlara çok ihtiyacımız var. Özellikle ihtiyacı olan insanlara el uzatacak insanlara çok çok ihtiyacımız var. Biz Kurban Bayramı’nda Tanzanya’ya böyle bir çeşme açtırarak görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Orada su kuyruğuna giren çocukların ayakkabıları yok, çok fakir durumdalar. Biz oraya küçük de olsa bir hizmet götürdüğümüz için çok mutluyuz”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
LEYLEK BENZİNLİĞİN MASKOTU OLDUÖnceki Haber

LEYLEK BENZİNLİĞİN MASKOTU OLDU

ARA KATTA KORKUNÇ YANGINSonraki Haber

ARA KATTA KORKUNÇ YANGIN

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!