OBASYA YENİ PROJELERLE BÜYÜYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OBASYA YENİ PROJELERLE BÜYÜYOR
Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala ve Obasya Kooperatif Müdürü M. Altan Türe, Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi yapımının sürdüğü Obasya yerleşkesinde devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Pala, “Obasya’da eş zamanlı olarak iki projenin de çalışmalarını sürdürüyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana 5 adet proje hazırladık. Hazırladığımız projelerin 5’ide kabul edildi ve hibe desteği almaya hak kazandı. Bu 5 proje ve 5 kabul Türkiye rekorudur” dedi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki önemli yerleşim alanlarından biri olan Yuntdağı bölgesinin eteklerine kurulmuş olan Obasya’da, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından yeni projeler yapılmaya devam ediliyor. 
Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi Projesi ve Kültür Sınır Tanımaz projeleri çalışmaları birlikte eş zamanlı olarak yürütülüyor. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Obasya bölgesinde şu ana kadar beş proje yazdıklarını ve bu projelerin tamamının kabul edildiğini belirtti. 

ÇOCUKLAR TOPRAK VE ÜRETİMLE İÇ İÇE OLACAK

Başkan Pala, “Yeni projeler yazarak ve hibe destekleri alarak hem Obasya’yı büyüteceğiz, hem de Manisa’da kırsal turizmin gelişmesine ve kırsal kalkınmaya katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 2020 yılı içinde Yunusemre Kaymakamlığı Proje Ofisinde görevli Ayşe İlhan ve Sefanur Aksakal tarafından yazılıp, Zafer Kalkınma Ajansı’na sunduğumuz Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi projemiz, Manisa ilinden gönderilen projeler arasında en yüksek puanı alarak hibe desteği almaya uygun bulundu. Bu gerçekten de gurur verici. Projede önemli noktalardan birisi, bunu üniversite katkılarıyla yapıyor olmamızdır. Üniversiteye 20 dönümlük alan ayırıyoruz. Orayı uygulama alanı olarak kullanacaklar. Orada hangi bitkiler yetiştiriyor örneklemeler yapılacak, üreticilerle ilişkiler geliştirilecek. Ayrıca çocukların toprak ve üretimle iç içe olmaları için orada bir eğitim alanı yapıyoruz. O serada bitki köklendirme çalışmaları yapacaklar sonra köklenmiş bitkileri saksılara taşıyarak ailelerine hediye olarak götürebilecekler. Artık insanlar temiz akan dere göremiyor. Orada bunu yaşayabilecekler. Bu Obasya’nın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Yeni projelerle sürekli gelişiyor. Zaten bu proje demeti olacak. Yani bunun altından yeni projeler gelecek. Yeni ve sürdürülebilir projelerle kentimize katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

ÇALIŞMALARIN TAMAMI 2022’DE TAMAMLANACAK

Yapım çalışmalarının Mayıs ayı içinde tamamlanacağını belirten Mustafa Pala: “Bitkilerin ve ağaçların dikimine de Ekim ayı içinde başlayıp 2022 yılında devam edeceğiz” diye konuştu.

MCBÜ’YE 20 BİN METREKARE ALAN TAHSİS EDİLECEK

Obaya Ekolojik Yaşam Merkezi Projesinin Koordinatörü Altan Türe, proje kapsamında, aromatik ve tıbbi bitkilerin bulunacağı alanların olacağını, ilköğretim öğrencileri için eğitim ve uygulama alanın bulunacağını ayrıca projenin iştirakçisi olan Manisa Celal Bayar Üniversitesine Tarım Uygulama ve Araştırma çalışmalarında kullanılmak üzere 20 bin metrekare alan tahsis edileceğini belirtti.

Türe, “Obasya, birbirini bütünleyen, aynı konsept içerisinde bir projeler grubu olarak planlandı. Çadırlar ve hobi bahçeleri, TKDK’nın hibe desteğiyle, taş binalar da Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteğiyle gerçekleştirildi. En önemli, peyzajı tamamlayacak proje, Ekolojik Yaşam Merkezi olacak” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SİTE SAKİNLERİNDEN MUHTEŞEM KUTLAMAÖnceki Haber

SİTE SAKİNLERİNDEN MUHTEŞEM KUTLAMA

BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRMIZI-BEYAZ AYDINLATMASonraki Haber

BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRMIZI-BEYAZ AYDINLATMA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!