NOKİA 3310 İLE ARABA ÇALIYORLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NOKİA 3310 İLE ARABA ÇALIYORLAR
Hırsızlar, "Motoru çalıştırma işlemi yaklaşık 10-15 saniye sürüyor" diyor.

Başta ABD olmak üzere bazı ülkelerde araba hırsızları, içine özel cihazların gizlendiği Nokia 3310 model telefonları kullanmaya başladı.Bu telefonların içine motorun çalışmasını sağlayan yol verici benzeri cihazların yerleştirildiği düşünülüyor.


YouTube'da yayımlanan bir hırsızlık videosunda bir Toyota'nın sürücü koltuğunda oturan bir adamın siyah kabloyla telefonu araca bağladığı ve ekranda beliren seçeneklerden birine tıklayarak motoru çalıştırdığı görülüyor.


Yetkililere göre organize çalışan gruplar, arabaların kontrol sistemiyle arayüz oluşturmak için küçük cihazlar üretiyor ve bunları 3310 gibi cep telefonlarının veya bluetooth hoparlörlerin içine yerleştiriyor.


Dolandırıcılar neden 20 yıl önceki Nokia modelinin peşinde?
Cihazın yer aldığı telefon ve hoparlörler internet sitelerinde veya Telegram kanallarında satışa çıkarılıyor.
"Acil durum çalıştırma cihazları" adı altında veya benzer nitelemelerle asıl amacı gizlenerek satılan cihazların fiyatının 2 bin 700 ve 19 bin 600 dolar arasında değiştiği belirtiliyor.
Örneğin bir satıcının Nokia 3310 cihazını 3 bin 800 dolara satarken, bir başkasının 4 bin 300 dolara satışa çıkardığı görülüyor.


ABD merkezli haber sitesi VICE News muhabirleri, internetten bu cihazların satışını yapan bir grupla müşteriymiş gibi görüştü ve ilginç bilgiler elde etti.
Lojistik firması DHL aracılığıyla cihazı ABD'ye gönderebileceklerini söyleyen hırsızlar, "Nokia cihazlar ABD'deki arabalarda çalışıyor" dedi.
Western Union, MoneyGram veya kripto para üzerinden ödeme aldıklarını aktaran grubun, şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:


"Motoru çalıştırma işlemi yaklaşık 10-15 saniye sürüyor."


Araç siber güvenlik firması Canis Labs'ın yöneticisi Ken Tindell, "Cihaz tüm işi onlar için yapıyor" diye konuştu.
Tindell, araç sahiplerinin önlem olarak yapabileceği pek bir şey olmadığını da ekledi:Sıradan araç sahiplerinin yapabileceği hiçbir şey yok.

 

 The Independent


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BOYOZ VE GEVREK FİYATLARI ARTTIÖnceki Haber

BOYOZ VE GEVREK FİYATLARI ARTTI

MANİSA FK ALTINORDU HAZIRLIKLARINA BAŞLADISonraki Haber

MANİSA FK ALTINORDU HAZIRLIKLARINA BAŞL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!