MANİSALI YAŞLILAR BİLGE’Lİ OLACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MANİSALI YAŞLILAR BİLGE’Lİ OLACAK
İzmir Bornova’da bulunan Özel Bilge İleri Yaş Bakım ve Yaşam Evi’nde Dünya standartlarında sunulan hizmetten ihtiyaç sahibi Manisalılar da yararlanabilecek.

Yaş alan bireylerin bir araya gelerek sosyalleşme, kaliteli vakit geçirme ve erteledikleri hobilerini gerçekleştirme fırsatı buldukları Bilge İleri Yaş Bakım ve Yaşam Evi kişisel ihtiyaçlara yönelik hobilerle konuklarını ağırlıyor. 7 gün 24 saat profesyonel hemşire bulunan merkezde psikolojik danışmanlık hizmetiyle birlikte sosyal ve kültürel aktivitelerle yaşlıların hayatı renkleniyor. Ortaklarından ikisi İstanbul’da (Selin Akalın, Selim Bilgiç) biri İzmir’de (Gökçe Baysak) iş hayatını sürdüren kuzenlerin İzmir’de böyle bir ihtiyaç farkederek hayata geçirdiği Bilge İleri Yaş Bakım ve Yaşam Evi, Kurum Müdürü Yüksek Hemşire Yasemen Gürler ve Şeref Şems Bilgiç’in deneyim ve tecrübeleriyle kusursuz hizmet sunuyor. İzmir’de artan yaşlı nüfusuna hitap eden bu kadar kaliteli, ferah ve bahçeli bir yer bulunmaması üzerine Selin Akalın, Selim Bilgiç ve Gökçe Baysak tarafından kurulan Bilge İleri Yaş Bakım ve Yaşam Evi, sonradan devşirme değil tamamen ileri yaş bakım ve yaşam evi olarak tasarlandı. İzmir’in en ferah yeri Bornova da 1220 metre kare kapalı, 350 metrekare açık alanda ikiz villa şeklinde tasarlanan kurum da iki, üç ve dört kişilik odalarda huzurlu bir yaşam sürmek isteyen yaşlılara ve hastalık sonrası nekahat dönemini geçireceklere gerektiği şekilde profesyonel bir bakım sağlanarak kendi evindeymiş rahatlığı veriliyor.

DÜZENLİ DOKTOR KONTROLÜ VAR

Yaşlı popülasyonuyla ilgilenmek ve onları mutlu etmek, hem fiziksel hem de ruhsal ihtiyaçlarını en yüksek seviyede gidermek amacıyla böyle bir kurum tasarladıklarını söyleyen Kurucu Ortak Gökçe Baysak, ayaklı hasta yatağı dışında  30 tane normal 17 tane de palyatif yatak bulunduğunu ifade etti. Felçli, alzheimerli hastaların yanısıra ameliyat olmuş ve nekahat dönemini geçirmek isteyen kişilere de hizmet verdiklerini, iki gün kalmak isteyene de  ömür boyu kalmak isteyene de bakım sağladıklarını belirten Baysak, “Haftada bir gün dahiliyecimiz ve diğer huzur evlerinden en farklı özelliğimiz düzenli nöroloğumuzun olması. Ay da üç gün hastalarımızı ziyaret eden nöroloğumuzdan hastalığın seyri hakkında bilgi alıyoruz, gerekli görürse tetkikler yaptırıyoruz. Bunun dışında isteyenlerin sosyal faaliyetlerimizle hoşça vakit geçirmesini hedefliyoruz. Resimden taş boyamaya hobi bahçelerine kadar akla gelebilecek her konuda imkanlar sağlıyoruz. Her türlü hobilerine yanıt vermeye çalıştığımız konuklarımıza sabit bir hizmet yerine kişiye özel hizmet ile kendini evinde hissettiriyoruz. Pazara gitmek istiyorsa pazara sinemaya gitmek istiyorsa sinemaya ne istiyorsa uyguluyoruz” dedi.

SOSYAL HİZMETLER DENETLİYOR

Kurumda kalanlara diyetisyen onaylı aylık menüler hazırlandığına da dikkat çeken Gökçe Baysak tüm uygulamaların ve yemeklerin sosyal hizmetlerin denetiminde olduğunu söyledi. Yapılan her yemekten 250 gramın buzdolabında üç gün saklandığını herhangi bir aksilik durumunda kurumun hatası olup olmadığına bakıldığını sözlerine ekleyen Baysak, “Aslında burası yaş alan insanların yaşam evi. Onun için katları gruplandırdık her katta ihtiyaca göre gruplar kalıyor. Hastalar ve sağlıklı yaş alanlar birbirini görmüyor. Zaten bulaşıcı hastalığı bulunan ve huzur evinde kalır raporu olmayanları biz buraya alamıyoruz. Burası hem maddi hem de manevi anlamda daha uygun olanaklar sağlıyor. Bilge İleri Yaş Bakım ve Yaşam Evi olarak en büyük hedefimiz yaş ayan bireylerimizin sağlık, tedavi, beslenme, sosyallik ve tüm yaşamsal faaliyet alanlarında yüksek kalite ile hizmet alabilmelerini sağlamak” şeklinde konuştu. Merkezde sunulan hizmetler şöyle; Demans, Alzheimer, Parkinson, kısmen veya tamamen yatağa bağımlı bireyler, hastane sonrası felçli hasta bakım ve rehabilitasyonu, geriatrik yaşlı bakımı, sağlıklı yaşlı bakımı, periyodik dahiliye ve nöroloji doktor konsültasyonu, 7/24 profesyonel Hemşire, Fizyoterapist, Psikolog, Diyetisyen desteği, kişisel bakım, düzenli ilaç takibi, sürekli bakım hizmeti, sosyal faaliyetler, hobi faaliyetleri.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SAVUNMA SANAYİSİNE MANİSA'DAN DESTEKÖnceki Haber

SAVUNMA SANAYİSİNE MANİSA'DAN DESTEK

MANİSA'DA YİNE DEPREM OLDUSonraki Haber

MANİSA'DA YİNE DEPREM OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!