MANİSA GENÇ KIZILAY BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MANİSA GENÇ KIZILAY BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Genç Kızılay Başkanlık görevine getirilen Sadık Akçakın İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile olan fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşması nedeni ile görevden alındığını belirtti .

Kamuoyu duyurusunda '' Bildiğiniz üzere 2022 Ekim ayında gelen teklif üzerine şahsımın Genç Kızılay Manisa İl Başkanlığı mülakat, Genel Başkan, Teşkilat Başkanı ile görüşmeler neticesinde atama süreci başlayıp 25 Kasım 2022 cuma günü Genç Kızılay Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından bana iletilen mazbata doğrultusunda atama sürecim tamamlanmıştı. Daha sonra sosyal medya hesaplarımda Sayın Genel Başkanım Meral Akşener ile görüntülerimin olması sebep gösterilerek istifamız istenmiştir. Bir kaç ay boyunca Hilal-i Ahmer ruhuna yakışmayacak şekilde particilik hesapları yapılarak sistematik olarak istifaya zorlandık. Tahmin edersiniz ki her türlü yetki ellerinde olmasına rağmen Kızılay Genel Merkezi görevden alındığımıza dair bir yazı gönderememiş, bizlere psikolojik baskı yaparak başka adaylar üzerinde mülakat süreci başlatmıştır. Ak parti yönetim kurulu toplantılarında Genç Kızılay’a başkan aranmaktadır. Nitekim Genç Kızılay Manisa İl Başkanlığı’na yeni bir atama yapılmamıştır. Ben ve yönetimimiz ile birlikte gönüllü arkadaşlarımızın görev yapması engellenmiştir. Buna rağmen kızılaycılık anlayışımızla küsmedik ve yaşadığımız elim afet olayında bütün arkadaşlarımızla beraber gönüllülük faaliyetlerinde var gücümüzle, hiç bir menfaat beklemeden gece gündüz çalıştık. Maaşlı çalışan Genel Merkez Yönetim ve Denetim Kurulu çalışanlarının sarstığı itibarı halk gözünde yükseltmek adına kendimiz kefil olduk, ayni ve nakdi yardımlar topladık.

Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan ve Teşkilat Başkanı Talha Özer’e sorum , İstanbulda yaptığımız görüşmemizde siyasi fikrimi belirtiğim zaman'' terörist değilsen sorun yok herkese kapımız açık'' diyerek cevaplandırmalarına rağmen 3 gün sonra kimden talimat alarak görevden almak istediniz ?
Haktan hukuktan bahsetmeyi çok seven zihniyetinizde ben ve yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızı terörist yerine koyarken hangi düşünceler içindeydiniz ?
 
Sorularımın cevabını beklemekle beraber kendilerinden özür dilerim. Yakın süreçte çıkan haberlerden Genç Kızılay Genel Merkezi’nin Kerem Kınık’ın oğlu Jr. Kınık’ın emrinde olduğunu öğrendim. Yaşanan bütün bu olumsuz süreçte Genç Kızılay Genel Başkanı ve Teşkilat Başkanı’nın diretmelerine karşı gelerek acizliklerini meydana çıkardığım için bir kez daha özür dilerim. Fakat nacizane bir arkadaş tavsiyesi olarak hak etmedikleri koltukta oturmanın en büyük kul hakkı yemek olduğunu hatırlatır, geleceklerini ve ahiretlerini yakmamalarını öneririm.


Kızılay hakkında gündeme gelen yolsuzlukları ve şaibeleri sorgulamamdan korktuğunuz için mi görev yapmamı engellediniz ?

 
Ücret karşılığı hizmet veren Kızılay Genel Merkezi Yönetim ve Denetim Kurulu, dedikodu ve şaibeleri sorgulayan Manisa İl Şube Başkanlığı Yönetim Kurulunu görevden almıştır.
Yaşanan yaklaşık 4.5-5 aylık bu süreçte sakinliğimizi koruyarak Türk Kızılayı’mızın ve başta Sayın Başkanım Atilla Efendioğlu olmak üzere İl Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulunda bulunan birbirinden kıymetli yönetim yönetim kurulu üyelerinin itibarına zarar vermemek adına sessiz kaldık. Hiç bir zaman için bizim yaşadığımız itibar suikastinin bir benzerini yaşamamalarını diledik.
Geldiğimiz nokta itibariyle bir çok kurumda olduğu gibi ülkemizin en köklü yardım kuruluşu Kızılay yozlaştırılmıştır. 
Bu Hilal-i Ahmer ruhuna uymayan zihniyet değişmedikçe hiç bir gönüllü faaliyetlerinde bulunmayacağımızı saygılarımla kamuoyuna arz ederim ''  ifadelerini kullandı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KANSERE KARŞI GÜNDE 150 DAKİKA YÜRÜYÜŞÖnceki Haber

KANSERE KARŞI GÜNDE 150 DAKİKA YÜRÜYÜŞ

79 YAŞINDA KANSER OLDU 80 YAŞINDA KANSERİ YENDİSonraki Haber

79 YAŞINDA KANSER OLDU 80 YAŞINDA KANSE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!