'KÜLTÜR SINIR TANIMAZ' HIZ KESMİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'KÜLTÜR SINIR TANIMAZ' HIZ KESMİYOR
Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Şehzadeler ve Saruhanlı Halk Eğitim Merkezlerinde “Kültür Sınır Tanımaz” proje kapsamında yapılmakta olan, el sanatları kurslarını ziyaret etti. Başkan Pala, “AB hibesiyle uyguladığımız ‘Kültür Sınır Tanımaz’ projemiz, Türkiye genelinde uygulanmakta olan AB destekli 21 projeden birisidir” dedi.

“Kültür Sınır Tanımaz” projesi, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi ve iştirakçi Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Pala, Şehzadeler ve Saruhanlı Halk Eğitim Merkezlerinde devam eden el işi kurslarını ziyaret etti. 

Başkan Mustafa Pala, Kooperatif Müdürü ve Proje Danışmanı M. Altan Türe Şehzadeler Halk Eğitim Merkezindeki kursu ziyaret edip kursiyerlerin hazırladığı el sanatı ürünleri incelediler. Bu ziyarette Kooperatif Başkanı Mustafa Pala bir konuşma yaparak projeyi tanıtıp, bu başarılı eğitim çalışmasının organizasyonunu sağlayan Manisa İl Milli Eğitim Müdür Mustafa Dikici'ye organizasyonda görev alan yetkililer ve kurs öğretmenine teşekkür etti. 

Başkan Pala konuşmasında, “Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi adına başvurusu yapılan ‘Kültür Sınır Tanımaz’ projesi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen ‘Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı’ kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir. ‘Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı’, Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye'de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir. Kültür Sınır Tanımaz Projesi kapsamında, Ege Bölgesi ve Bulgaristan'dan derlenen 25 geleneksel kadın kıyafetinden oluşan bir müze kurulacak. Müze ile ilgili çalışmalarımız sonuçlanma aşamasına geldi.  Bu çalışmanın bir parçası olarak proje iştirakçisi Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilimizin Şehzadeler ve Saruhanlı İlçelerinin Halk Eğitim Müdürlüklerinde açtırdığı kurslarda ‘Folklorik Kadın Giysileri Aksesuarları’ eğitimi verilmektedir” dedi.

Pala; Kültür Sınır Tanımaz projesinin iştirakçisi olan, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü adına, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’ye, Yunusemre ile Saruhanlı Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlerine projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.  

KURSİYERLERİN ÇALIŞMALARI OBASYA’DA SERGİLENECEK 
Kursiyerlerin yapmakta olduğu folklorik kadın kıyafetleri aksesuarlarından oluşan el sanatı çalışmaları, proje kapanış toplantısı etkinlikleri programı dahilinde Obasya’da sergi olarak sunulacak. Başkan Pala, "Obasya Folklorik Kadın Giysileri Müzesi" hediyelik eşya standında bu ürünlerin satılabileceği ve böylece üreticilerine bir iş alanı yaratılması imkânı sağlanacağını belirtti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ESKİ TAKIMININ TARAFTARINA BÜYÜK JESTÖnceki Haber

ESKİ TAKIMININ TARAFTARINA BÜYÜK JEST

VALİ SOMA'DA TEMASLARDA BULUNDUSonraki Haber

VALİ SOMA'DA TEMASLARDA BULUNDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!