İŞTE BENİM ZEKİ MÜREN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞTE BENİM ZEKİ MÜREN
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Şef Aylin Eralp yönetiminde düzenlediği Anma Gecesi’nde Gökhan Demirbek’in canlandırdığı Zeki Müren’in önemli bir konuğu vardı; Maystro Ruşen Özkan.

Haber: Nezih VAROL

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Zeki Müren hayranlarına duygusal anlar yaşatan Anma Gecesi’nde hem anılar, hem de Sanat Güneşi vücut buldu. Türk halkının, şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu, şair yönleriyle ‘Sanat Güneşi’ olarak tanıdığı Zeki Müren için Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Şef Aylin Eralp yönetiminde her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem bir anma programı düzenledi. Sanat Güneşi’nin sevilen eserlerinin koro ve solo olarak okunduğu gecede Aylin Eralp, hem Şef olarak yönetimi, hem de solo olarak seslendirdiği Zeki Müren şarkılarıyla izleyenleri bir kez daha kendisine hayran bıraktı. Tüm detayları düşünülerek hazırlanmış gecede sinevizyon gösterimi ile Sanat Güneşi’nin gençlik yıllarından vefatına kadar geçen süre, konserleri, eserleri ve hayata bakış açısı anlatıldı.

3 

ZEKİ MÜREN SAHNEDEYDİ

Zeki Müren’in koro olarak söylenmeye başlayan eserlerinin ardından Şengül Şahin, Hasip Gözcü, Bedri Amanlar ve İlyas Alkan solo olarak da performans sergiledi. Gecenin en dikkat çeken sanatçısı ise Gökhan Demirbek oldu. Sanat Güneşi’nin en çok sevilen dört eserini özel olarak yaptırdığı dört değişik Zeki Müren kostümüyle seslendiren Gökhan Demirbek, izleyenler tarafından büyük beğeni gördü ve her defasında uzun süre alkışlandı. Yetenekli sanatçı ‘Bahçevan’ şarkısını söylerken sepetindeki meyveleri izleyenlere dağıttı, ‘Fıldır fıldır Hayriye’ şarkısını ise seyircilerle birlikte selendirdi, eşi Şef Aylin Eralp’le dans etmeyi de ihmal etmedi, sahnedeki romantizm tamamı dolu salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Sürprizlerinin ardı arkası kesilmeyen Gökhan Demirbek gecenin sonuna doğru Zeki Müren’in en çok hafızalarda kalan kostümüyle aniden salona girerek şok etkisi yarattı.

MAYSTROSU DA GELDİ

O dönemin ruhuna uygun olarak kırmızı yolluk üzerinde Zeki Müren şarkısı seslendiren yetenekli sanatçı geceye davet ettiği Ruşen Özkan ve eşiyle de özel olarak ilgilendi. Gökhan Demirbek, özel davetlisi olan Ruşen Özkan’ın 30 yıl boyunca Zeki Müren’in maystroluğunu yapan Manisa’nın gururu değerli bir sanatçı olduğunu söyledi. Ruşen Özkan da Zeki Müren anısına düzenlenen gecede eski yıllara gittiğini, geçmişi hissettiğini, böylesine anlamlı ve başarılı bir organizasyon için yetkilileri, emeği geçenleri ve yetenekli sanatçı Gökhan Demirbek’i kutladığını söyledi. Gecenin sonunda Şef Aylin Eralp, Gökhan Demirbek, koro sanatçıları ve müzisyenler Zeki Müren hayranı davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

     

 

        


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti’den MYO’ya destekÖnceki Haber

AK Parti’den MYO’ya destek

Manisa AFAD deprem farkındalığı için harekete geçtiSonraki Haber

Manisa AFAD deprem farkındalığı için har...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!