İlk Madalyamızı Aldık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk Madalyamızı Aldık
2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk madalyayı kazandıran milli güreşçi Rıza Kayaalp, Ay-yıldızlı ekipteki madalya stresine son verdiği için mutlu olduğunu söyledi.
Grekoromen stilde 129 kiloda Gürcü rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi olan Rıza Kayaalp, altın madalya hedefine ulaşamamasına rağmen Türkiye’ye ilk madalya kazandırmanın gururunu yaşıyor. Olimpiyatlara ilk kez katıldığını ifade eden Kayaalp, “İlk günlerde Selçuk abiden de madalya bekliyorduk. Fakat, kendisi madalya alamayınca üzerimizde stres oluştu. Bu stresi atlattık. Hedefim, altın madalya almaktı ama birkaç hatadan dolayı final şansını kaybettim. Ülkeme ilk madalya sevincini yaşattığım için mutluyum. İnşallah, madalya şanssızlığımız kırılmıştır. Bundan sonra yarışacak arkadaşlarımız da çok sayıda madalya kazanırlar” dedi.

Yarı finalde Kübalı Lopez ile karşılaşmasının şanssızlık olup olmadığının sorulması üzerine ise Rıza, “Şampiyon olmak için herkesi yenmek gerekir. Yarı final veya finalde kimle karşılaşacağım benim için önemli değil. Önemli olan her maçı kazanıp, şampiyon olmaktır. Maç içerisinde bazı hatalar yaptım. Hatalarım olmasaydı sonuç daha farklı olabilirdi. Buna da şükür. Boş dönmedim ve ülkeme ilk madalyayı kazandırdım” ifadelerini kullandı.

Katıldığı ilk olimpiyatta madalya kazanan Rıza Kayaalp, şöyle devam etti:

“İlk olimpiyat madalyamı kazandım. Daha önce Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkeme bir çok madalya kazandırmıştım. Daha 23 yaşındayım. İnşallah, Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğu da kazandırmak istiyorum. Bu maçımı annem de tribünden izledi. Annemin gözü önünde altın almak isterdim ama bronz kazandım. Nasip böyleymiş”

Kayaalp, olimpiyatlarda güreş, tekvando ve atletizmden madalyalar beklediğini sözlerine ekledi.

Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü yapan olimpiyat şampiyonu eski güreşçi Mehmet Akif Pirim de Rıza’nın çok önemli bir madalya kazandığını belirterek, “Rıza kardeşime teşekkür ediyorum. Altından daha değerli bir madalya oldu. Çünkü bu madalya diğer branşları da etkileyecektir. Buraya gelirken beklenti çok abartıldı. Bütün branşlarda madalya alacak gibi bir hava oluşturuldu. Her katılan sporcunun madalya alabilmesi mümkün değil. Öncelikli sporlarımız var. Diğerleri madalya alamayınca alabilecek arkadaşlar da hepimiz strese girdik. Sporcuları bırakın bizler bile çok stres yaptık. Türkiye’de güzel şeyler oluyor, bunu bir başarısızlık gibi göstermemek lazım. Bu kadar kalabalık katılımla kalmayacaktır bundan sonraki olimpiyatlarda madalya sayısı da katılımla birlikte artacaktır”
Rıza Kayaalp, kazandığı madalyanın ardından sevincini antrenörü Serkan Özden ile birlikte minderde kutladı.

Antrenör Özden, başarılı güreşçinin madalyasıyla birlikte fotoğraf çektirdikten sonra Kayaalp’i salto hareketiyle mindere yatırdı. İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çalışanlara ve İşsizlere 4 Ayrı MüjdeÖnceki Haber

Çalışanlara ve İşsizlere 4 Ayrı Müjde

Kerime Raflardaki Yerini AldıSonraki Haber

Kerime Raflardaki Yerini Aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!