İKİ CİHANDA BOTANİK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İKİ CİHANDA BOTANİK
Korona günlerine rağmen canlı çiçek ve bitki işine giren Banu Sönmez, yaratıcı zekasıyla mezar bakımı ve düzenlemesi uygulamasına başlayınca işlere yetişemez oldu.

MANİSA- Türkiye'nin önemli tarım merkezleri arasında yer alan Manisa'da korona nedeniyle bir çok işyeri kepenk kapatırken, Parla Botanik adıyla canlı çiçek ve bitki işine giren Banu Sönmez, yaratıcı zekasını kullanarak mezar bakımı ve düzenlemesi uygulamasına başladı, yurt dışında yaşayan müşterileri bile oldu, gelen taleplere yetişemez  hale geldi. Güzelyurt Mahallesi Hayal Düğün Salonu yanında bulunan Parla Botanik'te her türlü ev ve bahçe bitkisini, birbirinden renkli çiçekleri meraklılarıyla buluşturan Banu Sönmez kurduğu ekibiyle de mezarlıklarda aylık bakımlar yapıyor, yakınlarını kaybeden kişilere hizmet veriyor. Böyle bir hizmetten yararlananlar Banu Sönmez'in güzelleştirdiği mezarlıklar için "Allah razı olsun, iki cihana da hizmet veriyor, yakınlarımızın ruhu şad oluyor" diyor.

“KENDİ İŞİMİ KURDUM”

Banu Sönmez kısa sürede hızla büyüttüğü iş hayatını şöyle anlattı: “17 yıldır fuar organizasyonları yapan bir şirkette çalışıyordum. Pandemi sürecinde fuarlar, organizasyonlar, konserler bitince kısa zamanlı çalışmaya geçtik. Uzun süredir çalışmaya alışkın olduğum için evde oturamıyordum. Doğayı, çiçekleri çok seven biriyim. 2-3 kasa çiçek aldım, kendimi oyalamayı düşünüyordum.  Pandemi döneminde kendimi kapatmak istemedim. Eşimin dükkanının önüne koyduk. İnsanlar pandemi döneminde evde kaldıkları için çiçeklere ilgi göstermeye başladı ve çiçekler satıldı. İlgi çok fazla arttı, herkes çiçek siparişi vermeye başladı ve kamyonla çiçek getirmeye başladım. Bunun üzerine işten ayrıldım, dükkan kiraladım ve çiçekçilik üzerine kendi işimi kurdum. Böylece çiçekçi oldum, bu işi yaparken insanların sevdiklerinin mezarlarına bakmakta sıkıntı yaşadıklarını gördüm. Profesyonel olarak bu işi yapmaya karar verdim, mezarlara çiçek dikip düzenli bakımlarını yapmaya başladım. Bir ekip kurdum ve yurt dışından da müşterilerim olmaya başladı. Yurt dışında yaşayanlar özellikle ilgi göstermeye başladılar. Sevdiklerinin mezarlarına gelemiyorlar ama bizim yaptığımız bakımlarla seviniyorlar”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
JUDODA KUŞAK SINAVI HEYECANIÖnceki Haber

JUDODA KUŞAK SINAVI HEYECANI

YANGINDA 800 SAMAN BALYASI KÜL OLDUSonraki Haber

YANGINDA 800 SAMAN BALYASI KÜL OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!