İSTANBUL`DA HAİN SALDIRILAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSTANBUL`DA HAİN SALDIRILAR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Sütlüce`de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı`na ardı ardına lav silahıyla saldırı girişimi oldu.

Saldırılarda ölen ve yaralanan olmazken silahlar incelemeye alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinin arka sokağından, C Blok binasına doğru dün akşam saatlerinde lav silahıyla ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu, bahçe duvarı isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayın ardından bir kişinin ara sokaklara doğru kaçtığı, şahsın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğüne saldırıdan kısa bir süre sonra Sütlüce’de bulunan AK Parti İl Başkanlığına da lav silahlı bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı öğrenildi. Emniyet kaynakları, her iki saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığını tespit etti.

Erdoğan bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırı girişimiyle ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan bilgi aldı. Erdoğan, emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti. İstanbul Valisi Vasip Şahin de saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.
Şahin, “İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü, yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’daki saldırılara ilişkin soru üzerine, “Sol terör örgütü olduğu tahmin ediliyor ama DHKP-C mi MLKP mi belli değil. Kim yaparsa yapsın alçağın tekidir” dedi.

4 partiden kınama
İstanbul saldırıları TBMM’de de kınandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yapılan terör saldırılarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını, devletin kararlılığı sayesinde terörün ülke gündeminden çıkarılacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de söz konusu saldırı haberlerini üzüntü ile öğrendiklerini, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Özel, “Terör nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Tüm inancımızla ve nefretle kınıyoruz” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da her ne sebeple olursa olsun ve kimden gelirse gelsin; ne İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, ne de ülkede uzun süredir siyasi yaşamını sürdüren bir siyasi partiye böyle bir saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizdi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise saldırıları kınadıklarını belirtti. İlk bilgilere göre anlaşılanın, terör örgütlerinin vardiya sistemi ile çalıştıklarını vurgulayan Akçay, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kimsenin diz çöktüremeyeceğini kaydetti.

AK Parti İstanbul İl  Başkanı Selim Temurci, “Lav silahı il başkanlığımızın  camlarını kırarak içeride duvara saplandı. Hamdolsun, lav silahının ucundaki  roket, içerideki duvarda patlamadı. Binada ufak tefek tahribat var.” dedi. (Milliyet)

 

\"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.HAKAN BAYRAKCI: `İLAÇ SIKINTIMIZ OLMADI`Önceki Haber

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.HAKAN BAYRAKCI: `İLA...

YAŞLI KADIN KÜLE DÖNEN EVDE CAN VERDİSonraki Haber

YAŞLI KADIN KÜLE DÖNEN EVDE CAN VERDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!