HER PROJESİ SES GETİRİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HER PROJESİ SES GETİRİYOR
RadyoHİRAŞ’da ilgiyle takip edilen ‘Manisa’da Yaşam’ programının bu haftaki konuğu yaratıcı ve heyecan verici etkinliklere imza atan Proje Koordinatörü Oya Yavaş oldu.

Haber: Nezih VAROL

HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur’un RadyoHİRAŞ için hazırlayıp sunduğu, Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala’nın yorumlarıyla renk kattığı ‘Manisa’da Yaşam’ programının bu haftaki konuğu yaratıcı ve heyecan verici etkinliklere imza atan Saruhanlı Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Oya Yavaş oldu. Mustafa Pala programda kıtalar arası seyahat ederek kurak toprakları suyla buluşturan Hayri Dağlı’yla da telefon bağlantısı kurdu. Program her zaman olduğu gibi Mustafa Pala’nın Manisa İnternet Haber için yazdığı köşe yazısının okunmasıyla başladı. Pala, ‘Oya Yavaş’ başlıklı yazısında duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

‘OYA YAVAŞ’

“Mesleğinde başarılı olmuş örnek ve öncü insanları tanımayı, onlarla sohbet etmeyi, onları yazmayı seviyorum. Geçtiğimiz hafta, Asya ve Afrika'da geliştirdiği, ödüllü ‘Akıllı Köyler’ modeli ile 125.000 insana kalıcı ve sürdürülebilir su, gıda, enerji ve eğitim imkânı sağlayan ve başarı hikâyesi TRT ‘Su Savaşları’ belgeseline konu olan Hayri Dağlı’yı yazmıştım. Yaptığım kısa bir araştırmada gördüm ki, Hayri Dağlı romanı yazılacak, renkli yaşam öyküsünden filmler yapılacak örnek ve öncü bir insan... Hayri Dağlı’nın Manisa’ya getirilmesini öneren Oya Yavaş’a, Sayın Valimiz Ahmet Deniz’e, Manisa Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı Mehmet Yılmaz’a, Manisa Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Dikici’ye gönülden teşekkür ediyorum. Çorbada benim de tuzum olduğu için çok mutluyum. Bugün çalışkan İngilizce Öğretmeni, Saruhanlı Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Oya Yavaş’ı yazacağım. ‘AB Projeleri’ deyince benim aklıma hep güzel projeler üreten, ürettiği projelerin tümü kabul edilen, projeleri beğenilen, ödüller alan Manisa Valiliği Proje Koordinatörü Ural Sevener gelir. Şimdi yeni tanıdığım, tanımaktan mutlu olduğum Oya Yavaş’ı da tanımış oldum projeler yazan bir uzman olarak. Kentimizin projeler yazan, yazılan projelere sahip çıkan insanlara kurum ve kuruluşlara çok ihtiyacı var... Oya Yavaş’ın ‘Haydi Kızlar Staja’ adında bir proje yazdığını, projenin kabul edilip AB’den hibe alındığını basından öğrenince kendisini tanımak istedim. Kendisini tanımayı düşünürken kapım çalındı. İki bayan beni ziyarete geldiler, bayanların birisi Oya Yavaş’tı. Bir dernek adına proje yazdıklarını, İtalya ve Slovenya’dan ortak dernekler bulduklarını, projeye Obasya’yı da iştirakçi olarak yazmayı düşündüklerini söylediler, “Seve seve kabul ederim, anlattığınız proje bizim amaçlarımıza da uygun düşüyor” dedim. Proje kısa sürede tamamlandı... Üniversitelerimizden mezun olan birçok insan, kendi dilinde dilekçe yazmayı, proje yazmayı bilmezken, Oya Yavaş İngilizceyi proje yazacak, çeviriler yapacak kadar iyi biliyor. İyi ki Oya Yavaş’ı değerli eşi Doruk’u ve çevrelerindeki üretken insanları tanımışım. Arada bir buluşup yeni projeler için düşünceler üretmek çok keyifli oluyor”.

EN BÜYÜK DESTEĞİ EŞİNDEN GÖRÜYOR

Program sunucusu Mustafa Pala’nın Manisa İnternet Haber’de yer alan kendisi hakkındaki yazısı üzerine teşekkür eden Oya Yavaş proje hazırlamaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti. Oya Yavaş yoğun çalışma temposu içinde eşinin de kendisini desteklediğini ve pek çok konuda eşinin düşüncelerinden yararlandığını ifade etti. Oya Yavaş “Eşimin harika fikirleri var, onları bana anlatıyor, ben de o fikirlerden yararlanıyorum, günü gelince bunu çevremle paylaşacağımı söylemiştim, şu an RadyoHİRAŞ’da yüzlerce insan bizi dinliyor, fırsat bu fırsat, eşimin bana verdiği desteği ve fikirlerinden yararlandığımı HİRAŞ mikrofonlarından tüm Manisalılarla paylaşıyorum, böylece sözümü de tutmuş oldum” dedi. Mustafa Pala da şu değerlendirmede bulundu: “Kadınlar yaşamın her alanında bulunmalı. İş yaşamı, siyaset ve sivil toplum çalışmalarında hep var olmalılar. Kadınların yönettiği bir toplumda savaşlar olmaz, hep barış ve huzur hakim olur. Oya Yavaş bunu başarmış, iş ve sivil toplum yaşamında iyi bir yer edinmiş, çok başarılı çalışmalar yapmış ve yapıyor. Ben de Oya Yavaş gibi sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir kişiyim. Projenin tasarlanması, ortaklar bulunması, yazılması, uygulamanın nasıl olacağının adeta yaşar gibi düşünülmesinden büyük keyif alıyorum. Her projeyi bir öğrenme ve eğitim süreci olarak değerlendiriyorum. Projeler yeni hayaller kurmamızı sağlıyor. Yeni hayaller önce projeye dönüşüyor ardından da sağlanan hibelerle gerçekleşiyor. Ben buradan gençlerimize sesleniyorum, siz de mutlaka Oya Yavaş gibi bir dili proje yazacak kadar iyi öğrenin. Bilginizi, birikiminizi ülkemizin, halkımızın hizmetine sunun, kalkınmamıza destek olun”.

HAYRİ DAĞLI STÜDYOYA BAĞLANDI

Mustafa Pala programda kıtalar arası seyahat ederek kurak toprakları suyla buluşturan Hayri Dağlı’yla da telefon bağlantısı kurdu. Hayri Dağlı’nın yaşamını araştırırken aklına hep Manisa Tarzanı’nın geldiğini söyleyen Mustafa Pala “Manisa Tarzanı üzerine çok yazı yazdım. Manisa Tarzanı’nı tanıyanlarla söyleşiler yaptım. Derlediğim yaşam öyküsünden yurt içinde ve yurt dışında ödüller alan Manisa Tarzanı filmi yapıldı. Manisalılar olarak Manisa Tarzanı’nın adını ve anısını yaşatıyoruz. Kentimizin uygun yerlerine heykellerini yapıyoruz. Hayri Dağlı’nın adını ve anısını da el uzatıp suya kavuşturduğu Tanzanya köylüleri ve yardım sever Anadolu halkı yaşatacaktır” dedi. RadyoHİRAŞ mikrofonlarından Manisalılara seslenen Hayri Dağlı da şunları söyledi: “Önümüzdeki hafta Manisa’ya gelecek olmaktan büyük heyecan duyuyorum, onlarla paylaşacağım çok şey var, ama şu an şunu söyleyebilirim; dünya üzerinde savaşlardan daha çok can kaybına neden olan olay açlıktır. Bu soruna kalıcı çözümler bulmak için yola çıktık. İnşallah Manisa’da da sürdürülebilir kalkınma modeline ilişkin çalışmalara katkı vermek istiyoruz. 3’üncü ayın 3’ünde saat 3’de görüşmek üzere”.

Dolu dolu sohbetlerle yaşanan bir ‘Manisa’da Yaşam’ programı daha Mustafa Pala’nın birlik ve beraberlik mesajıyla son buldu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOMANDOLAR HATAY'A AKIN ETTİÖnceki Haber

KOMANDOLAR HATAY'A AKIN ETTİ

"İNSANLIĞA KARŞI BİR SALDIRI"Sonraki Haber

"İNSANLIĞA KARŞI BİR SALDIRI"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!