GÖKDAĞANLAR’DAN DUMLUPINAR ÇIKARMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÖKDAĞANLAR’DAN DUMLUPINAR ÇIKARMASI
Manisa’nın profesyonel ve amatör tüm sporseverlere açık bisiklet grubu Gökdoğanlar Bisiklet Grubu, tarihin izini sürmek için 270 kilometrelik yolu kat ederek, 30 Ağustos’ta Dumlupınar rotasını gerçekleştirdi.

Gökdoğanlar Bisiklet Grubu 29 Ağustos 2020 sabah saat 05.00’da Manisa Valiliği önünden yola çıktı. İzmir-Ankara Karayolu üzerinden 205 kilometre pedal çeviren grup Uşak’a vardı. Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin tarafından ağırlanan Gökdoğanlar, flama ve Türk Bayrağını kendisine takdim etti. 30 Ağustos günü gün doğumu ile beraber yola koyularak Kurtuluş mücadelesinin geçtiği topraklardan biri olan Banaz’da Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı tarafından ağırlanarak (Panino Pizza’nın sponsor olduğu kahvaltılarını yaptıktan sonra) flama ve Türk Bayrağını Sayın Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı’ya da teslim edip 65 kilometrelik yolu tamamlayarak Dumlupınar’a ulaştı.  Dumlupınar’daki etkinliklere katılan Gökdoğanlar; Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için dua ettiler ve büyük zaferi kutladılar. Şehitlik alanında vatandaşlarca sevinç ve alkışlarla karşılanan Gökdoğanlar çatışmaların yaşandığı topraklardan geçerek Banaz’ın Bahadır Köyüne ulaştılar. Bahadır köyü muhtarı Kader Metin ve köy halkı tarafından ağırlandıktan sonra flama ve Bayrak teslimi yapılarak Manisa’ya uğurlandı.

wPzxNA

Manisa Gökdoğanlar Bisiklet Grubu Başkanı Sabri Bozkurt; bu tür etkinliklerin bununla sınırlı kalmayacağını, her karesinde bir destan saklı olan vatan toprağının her karışını bisikletleri ile katetmek istediklerini belirtti. Sabri Bozkurt“Ben ve arkadaşlarım bu turda tekrar zafer ruhunu tatmanın kıvancı içindeyiz. Gökdoğanlar; bugünkü zafer inancını içinde tekrar alevlendirerek vatan evlatlarının çarıkla ve yalınayak zor şartlarda tamamladıkları yolu bisikletleri ile tamamlayıp bir nebze olsun onların yaşadıkları zorlukları tatmak istedi. Vatan tüm şehitlerimize minnettardır.Bize destek veren herkese, bu turda beni yalnız bırakmayan tüm teknik ekibe ve bisiklet kullanan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

X3qktm


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MANİSA'DA YAŞANAN KAZADA 3 YARALIÖnceki Haber

MANİSA'DA YAŞANAN KAZADA 3 YARALI

KAPYA BİBER KÖYLÜYE UMUT OLDUSonraki Haber

KAPYA BİBER KÖYLÜYE UMUT OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!