GAZETECİ HÜLYA KILINÇ GÖZALTINA ALINDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZETECİ HÜLYA KILINÇ GÖZALTINA ALINDI
Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından haberde imzası bulunan Manisalı gazeteci Hülya Kılınç’ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Barış Terkoğlu, savcı Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatıyla gözaltına alınmıştı. İktidara yakın Sabah Gazetesi gözaltı kararının dün yayınlanan ‘Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı’ haberine dayandığını yazdı. Terkoğlu’nun avukatı Serkan Günel, suçlamanın MİT Kanunu’na dayandırıldığını ancak müvekkiline yöneltilen suçlamanın ne olduğunu bilmediğini söyledi. Diğer yanda Odatv’deki haberde imzası bulunan Manisalı gazeteci Hülya Kılınç hakkında da gözaltı kararı olduğu bildirildi. Manisa’da yaşayan Kılınç’ın ifadesinin alınması için İstanbul’a getirildiği öğrenildi.

GÖZALTI MİT KANUNU’NA DAYANDIRILIYOR

Gözaltılardan önce şunlar yaşanmıştı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat’ta İzmir’de yaptığı konuşmada “Libya’da birkaç tane şehidimiz var” demişti. Açıklamadan sonra Yeniçağ Gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak da konuyla ilgili ellerindeki bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştı. Bunun üzerine gazetecilerin Twitter ve e-posta hesapları şüpheli şekilde ele geçirilmiş, hayatını kaybeden görevliyle ilgili paylaşımlar silinmişti. Bunun üzerine İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, 25 Şubat’ta TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın ifadelerini eleştirerek, Libya’da yaşamını yitiren iki görevlinin ismini ve MİT’e bağlı olduklarını açıklamıştı. Odatv de dün yayınlanan haberde Libya’da yaşamını yitiren görevlilerden birinin cenazesinin sessiz sedasız kaldırıldığını duyurmuştu. Haberde, daha önce açıklanmasına karşın görevlinin soyismi kodlanarak yazılmıştı. Sabah Gazetesi, Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin haberde suçlamayı MİT Kanunu’na dayandırdı.

DGYD BAŞKANI ÖZEN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler Yazarlar Derneği (DGYD) Başkanı Hakan Özen derneğe ait paylaşım ağında yaptığı açıklamasında “Dün akşam sizinle paylaştığım MİT mensubu haberini yapmasından dolayı gazeteci Hülya Kılınç arkadaşımız gözaltına alındı. Temennim yaptığı haberden dolayı hiç bir gazetecinin içerde olmamasıdır. Şehit MİT mensubuna Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Her zaman Devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünün korunmasından yanayız. Hülya Kılınç arkadaşımız inanıyorum ki kısa zamanda serbest bırakılacaktır” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEHZADELER'E MİLLET KIRAATHANESİÖnceki Haber

ŞEHZADELER'E MİLLET KIRAATHANESİ

MANİSALILAR DİKKAT!Sonraki Haber

MANİSALILAR DİKKAT!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!