EĞİTİM GÜCÜ SEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EĞİTİM GÜCÜ SEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Manisa İl Temsilciliği basın açıklaması yaptı .

Bugün yapılan açıklamada ''Türkiye genelinde olduğu gibi Manisada da Kira , Ulaşım ve Temel gıda giderlerine gelen yüksek fiyat artışları karşısında birçok vatandaşımız gibi eğitim çalışanlarıda temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiş ağır bir yoksulluk kriziyle karşı karşıya kalmıştır. Kira ödemeleri yapıldıktan sonra maaşlar aylık gıda ihtiyaçlarını, elektrik, su, doğalgaz, iletişim, yakıt giderlerini karşılayamaz noktaya gelmiştir'' ifadelerine yer verildi .


'' Yoksulluk sınırları altında maaş alıp yüksek oranda vergilendirmeye maruz kalıyoruz  ''


Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Manisa İl Temsilcisi İsmail Çırak  ,'' Çeşitli kurumlar ve STK’lar tarafından yapılan araştırmalarla belirlenen yoksulluk sınırının çok altında maaş alan eğitim çalışanlarından bu yetmezmiş gibi bir de yüksek oranda vergi kesilmektedir.
Vergi diliminin yüksek ,aile, çocuk, kira yardımı ve taban maaşımızın komik bir seviyede olması ve her gün artan zam haberleriyle eğitim çalışanları ekonomik bir çıkmaza düşürülmüştür. Bizleri bu duruma düşüren zamlara rağmen, alın terimizin ve emeğimizin karşılığı olan maaşımıza, yapılması gereken iyileştirme yapılmamıştır. Eğitim çalışanları yetersiz maaşlarla açlığa mahkum edilmiş ve görmezden gelinmiştir'' söylemlerine yer verdi .


''Alım gücünün korunması gerekiyor ''


Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Manisa İl Temsilcisi Çırak , son olarak ''Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak eğitim çalışanlarının maaşları , kurumlar tarafından belirlenen refah seviyelerine çekilerek maaşın yoksulluk sınırına kadar olan kısmının vergiye tabi tutulmaması ve alım gücünün korunması için gelir vergisi oranlarının güncel ekonomik koşullara uygun olarak revize edilerek vergi kesinti oranının sabitlenmesini,aile,çocuk,kira yardımı ve taban aylıkların günümüz şartlarına uygun hale getirilmesini istiyoruz '' açıklamasını yaptı .


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK ? 07.04.2023Önceki Haber

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK ? 07.04.2023

ENERJİ İÇECEKLERİ DİYABET RİSKİNİ ARTTIRIYORSonraki Haber

ENERJİ İÇECEKLERİ DİYABET RİSKİNİ ARTTIR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!