DÜNYANIN LEZZETİ BEYOĞLU RESTAURANT’TA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DÜNYANIN LEZZETİ BEYOĞLU RESTAURANT’TA
Cevher Silinsin’in girişimci, Cihan Tekin’in şef olduğu Beyoğlu Restaurant, Osmanlı ve Türk mutfağının yanı sıra değişik ülkelerin lezzetleriyle de damak zevkinize hitap ediyor.

Haber: Nezih VAROL

Manisalı girişimci Cevher Silinsin hem ‘Yerli ve Milli’ hem de dünyanın peşinde koştuğu lezzetleri yakın zaman önce hizmete açtığı Beyoğlu Restaurant’ta tecrübeli aşçılarıyla damak zevkine önem verenlere sunuyor. İstanbul, İzmir, Antalya, Bodrum ve Marmaris gibi turistik bölgelerde Sheraton ve Swiss Otel’den Çırağan Sarayı’na kadar bir çok marka mutfakta görev yapan tecrübeli Şef Cihan Tekin’in sihirli dokunuşlarıyla Osmanlı ve Türk Mutfağı’nın muhteşem menüsü hayat buluyor. Manisa’da Spilos Otel, Zone Lounge, Turgutlu Steak Hause, Has Bahçe gibi kuruluşların mutfağında da bulunduğu için Manisalıların damak zevkine hakim olan Şef Cihan Tekin lezzeti zirveye çıkartmakta hiç zorlanmıyor. Tabi ki 10 parmağında 10 marifet bulunan Şef bununla sınırlı kalmıyor, dünyanın lezzetlerini de Beyoğlu Restaurant’tan vazgeçemeyen müdavimlerine sunuyor, örneğin; İtalya’dan Penne Chicken Alfredo, Arjantin’den Biftekli Salata, Hindistan’dan Kori Soslu Tavuk her daim bulunuyor. Sadece bu kadar da değil, geçmiş tarihin izlerini günümüze taşıyan Osmanlı Mutfağı’nın vazgeçilmezi Şevket-i Bostan da menüde hak ettiği yeri alıyor.

İNSAN SAĞLIĞI ÖN PLANDA TUTULUYOR

Osmanlı, Türk ve Dünya mutfaklarının lezzette zirve yapmış marka yemekleri Beyoğlu Restautant’ta güler yüzlü hizmet anlayışıyla masanıza ulaşırken siz sadece damağınızın hakkı olanı tatmakla ilgileneceksiniz. Peki “Bu tadın sırrı ne?” derseniz, onu da Şef Cihan Tekin’e sorduk ve bu tadın varoluşunda aynı zamanda ‘Sağlık’ ve ‘Gençlik’ iksiri olarak kabul edilen kemik suyunun yattığını öğrendik. Tecrübeli Şef Cihan Tekin tüm yemeklerin istisnasız olarak güveç kullanılarak kemik suyu ile yapıldığını söyledi. Tekin, “Son dönemde dünyada trendi haline gelen kemik suyu içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığına oldukça faydalı, özellikle kas sistemi zayıf olanlara ve kanser hastalarına karşı oldukça etkili, uzmanlar gelişim çağındaki çocukların, ergenlerin ve hamilelerin düzenli tüketmesini tavsiye ediyor. Kemik suyu kolajen, glutamin ve prolin gibi maddeler içeriyor ve bunların tümü şifa vericidir” dedi.

MENÜDE NELER VAR?

Beyoğlu Restautant’ın menüsünden bazı örnekler verecek olursak; Beyoğlu lezzetlerinden yaprak kavurma, Beyoğlu kavurma, etli wrap, çorbalardan mercimek, tavuk suyu, kelle paça, işkembe, makarnalardan penne steak, napolitan, bolonez, arabiata, tava yemeklerinden kori soslu tavuk, soya soslu dağ kekikli tavuk, tavuk wrap, tavuk tornedo, kremalı mantar soslu tavuk, tavuk incik kavurma, fırın çeşitlerinden lahmacun ve pide çeşitleri, ızgaralardan Adana ve Urfa kebap, Urfa dürüm, beyti sarma, ızgara kasap köfte, Beyoğlu kaşarlı köfte, tavuk incik şiş, köfte iskender, Adana iskender, Urfa iskender, karışık ızgara, tatlılardan sütlaç, kazandibi, kemalpaşa, künefe ve hiç tatmadığınız yoğurtlu haşhaş tatlısı.

Hadi bakalım; muhteşem yemekler, tadımlık menüler, şık iç mekan, lüks bir restaurant sizi bekliyor ve unutmayın! ‘Beyoğlu’ sadece İstanbul’da bir semt adı değildir, Manisa’da restaurant adıdır...

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GIDA BANKASI İLE 'YALNIZ DEĞİLSİNİZ'Önceki Haber

GIDA BANKASI İLE 'YALNIZ DEĞİLSİNİZ'

İYİ PARTİ’DE ÇELİK ADAYSonraki Haber

İYİ PARTİ’DE ÇELİK ADAY

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!