‘DEVLET ELİ’ BEKLİYORLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘DEVLET ELİ’ BEKLİYORLAR
Kas hastalığı nedeniyle 30 yıldır yatağa bağımlı olan 54 yaşındaki oğlu Uğur Özaltın’a gözü gibi bakan 82 yaşındaki Nesibe Özaltın elden ayaktan düştüğü için Devlet’ten yardım istiyor.

Haber: Nezih VAROL

Manisa Valiliği karşısı Taç Bina’nın arka sokağında bir apartmanın zemin katında bulunan iki odalı evlerinde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren 54 yaşındaki bedensel ve görme engelli Uğur Özaltın ile 30 yıldır O’na bakan 82 yaşındaki annesi Nesibe Özaltın Devlet’in şevkatli kollarını açmasını bekliyor. 18 yaşında yakalandığı kas hastalığı sonrasında zayıf düşen ayakları nedeniyle yürüme güçlüğü çeken, 26 yaşına kadar tekerlekli sandalye kullanan, daha sonra el ve kol gücü de azaldığı için yatağa bağımlı hale gelen Uğur Özaltın o günden beri annesi tarafından bakılıyor. Engelli oğluna bakarak zorluklarla geçirdiği uzun yıllara yenik düşen ve yaşlılığa bağlı hareket güçlüğü ve hafıza kaybı rahatsızlıkları yaşamaya başlayan anne Nesibe Özaltın da artık ne oğluna, ne de kendisine bakabiliyor.

DEVLET YARDIMI BEKLİYORLAR

Yaşlı anne ve engelli oğlunun hayattaki tek yakını ise ağabey Mustafa Özaltın ayrı bir evde eşi ve çocuklarıyla yaşamasına rağmen her gün düzenli olarak annesi ve kardeşini ziyaret ediyor. Mustafa Özaltın onların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını, alınması gerekenleri aldığını, ama bunun dışındaki bakım ihtiyaçlarında yetersiz kaldığını söylüyor. Nesibe Özaltın ’ın vefat eden eşinden kalan maaş ise kendisi ve engelli oğlu arasında paylaştırılmış, toplamı da asgari ücretin altında kalmış. Rahatsızlıkları nedeniyle sağlık ve bakım masrafları her geçen gün artan yaşlı anne ve engelli oğlu bu gelirle ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Halen devlet kuruluşlarından, belediyelerden ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından hiç bir yardım almadıklarını ifade eden Uğur Özaltın, tek ihtiyaçlarının annesi ve kendisine bakacak birinin olması. Kas erimesi nedeniyle elini kaldıramayan, eşyaları tutamayan Uğur Özaltın, annesinin de artık aynı problemleri yaşamaya başladığını ve en çok O’nun için üzüldüğünü söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SAĞLIKÇILARA ANLAMLI ZİYARETÖnceki Haber

SAĞLIKÇILARA ANLAMLI ZİYARET

KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 18'E YÜKSELDİSonraki Haber

KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 18'E YÜKSELDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!