CHP'Lİ ÖZEL MAĞDUR MADENCİLERİN YANINDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'Lİ ÖZEL MAĞDUR MADENCİLERİN YANINDA
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma faciasının ardından tazminat haklarını alamayan maden işçilerinin eylemine destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma faciasının ardından tazminat haklarını alamayan maden işçilerinin mücadelesine destek verdiklerini belirterek, “Biz, buradaki mücadelenin arkasındayız. Somalılar; bu mücadeleye sahip çıkarsa, bu mücadele başarılı olacak. Soma’da emek kazanırsa, Soma halkı, Soma esnafı, bütün Soma birden kazanacak. Bu mücadeleye Soma sahip çıkmalıdır. Bu mücadeleye tüm madenlerde her gün üç vardiya halinde yeniden ölüme inen, ölümden kurtulan kardeşlerimiz sahip çıkmalıdır. Daha güvenli maden ocakları için, daha iyi ücretler için, maaştan düşülmeyen rapor günleri için, emeğin karşılığını tam almak için bu mücadeleye herkes sahip çıkmalıdır” dedi.

 

CHP’li Özel, Somalı madencilerin 5 yıldır alamadıkları tazminatları için başlattıkları eylem çerçevesinde Bağımsız Maden-İş tarafından Soma Kaymakamlığı önünde yaptığı basın açıklamasına destek verdi. Özel, “Siyasi bir propaganda için burada bulunmuyoruz. Bugün burada bir emek mücadelesi için, haklı bir mücadeleye destek için bulunuyoruz. 13 Mayıs 2014’te, dünya emek mücadelesinin en büyük facialarından bir tanesi, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük iş cinayeti yaşandı” dedi. Özel, “Bu mücadele vicdan mücadelesi. 5 yıldır bekliyorlar. O gün söz verip de sözünü tutmayan siyasi irade yüzünden bekliyorlar. Sözünü tutmaya çalışsalar da birtakım katakullilerle bu insanların emeğini o maden şirketine peşkeş çeken bu sarı sendika yüzünden haklarını alamıyorlar. Türkiye Maden-İş sendikası, tehlikeye göz yuman sendikadır. Onunla birlikte geçen gün çıkıp da bu mücadeleyi maskelemeye çalışan milletvekili Mehmet Ali Özkan, o günün AK Parti ilçe başkanıdır. Mehmet Ali Özkan, işçileri baretleriyle birlikte zorla bir siyasi partinin mitingine götüren sarı sendika ile siyaset ilişkisini yürüten isimdir” diye konuştu. Özel, “Mehmet Ali Özkan ve Türkiye Maden-İş, geçenlerde açıklama yapıyorlar. O günlerde Soma’yı bir kara delik yuttu. 3 tane ‘S’. Siyaset, sendika ve sermaye. Sermaye, Soma A.Ş., sarı sendika Türkiye Maden-İş, yutan siyaset, o günün siyasettir ve o günün AK Parti ilçe başkanı Mehmet Ali Özkan’dır” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

 

BU MÜCADELEYE SOMA SAHİP ÇIKMALI

“Biz, buradaki mücadelenin arkasındayız. Somalılar; bu mücadeleye sahip çıkarsa, bu mücadele başarılı olacak. Soma’da emek kazanırsa, Soma halkı, Soma esnafı, bütün Soma birden kazanacak. Bu mücadeleye Soma sahip çıkmalıdır. Bu mücadeleye tüm madenlerde her gün üç vardiya halinde yeniden ölüme inen, ölümden kurtulan kardeşlerimiz sahip çıkmalıdır. Daha güvenli maden ocakları için, daha iyi ücretler için, maaştan düşülmeyen rapor günleri için, emeğin karşılığını tam almak için bu mücadeleye herkes sahip çıkmalıdır. Bundan sonra gözümüz kulağımız 5 Kasım’da yapılacak toplantıda. Kim katkı sağlarsa sonuna kadar arkasındayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak açıkça söylüyoruz: Verilecek karar, çıkarılacak kanun ne CHP’nin başarısı ne AK Parti’nin, ne MHP’nin ne İYİ Parti’nin ne HDP’nin başarısıdır. Bu başarı, yeniden bir umut içinde hakkını arayan ve örgütleyen bu insanların başarısıdır. Bunu sahiplenmeye ne bir parti, ne bir şahıs ne bir sendika kimsenin hakkı yoktur. Bu insanların arkasında durun. Bu sendikanın siyaseti yok. Bu sendikanın üstünde bir üst örgüt yok. Bunlar sadece ve sadece kendileri örgütlenen ve mağdur, mazlum ama yürekli insanlar. Onlara sahip çıkın.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEHİDİN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAKÖnceki Haber

ŞEHİDİN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

YARALI TRAKTÖR KASASINDA TAŞINDISonraki Haber

YARALI TRAKTÖR KASASINDA TAŞINDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!