BAL KABAĞINDAN SANAT ESERİNE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAL KABAĞINDAN SANAT ESERİNE
Manisa CBÜ’lü öğrenci Ezgi Deniz Balta su kabağından el yapımı lambalar, mumluklar ve ahşap tasarımlar ortaya çıkararak hobisini ekonomiye dönüştürüyor.

Haber: Nezih VAROL

Her çocuğun ezbere bildiği, yüzlerce filme konu olan ve büyüklerin de severek izlediği ‘Külkedisi’ masalı Manisa’da gerçek oldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi Ezgi Deniz Balta su kabağından el yapımı lambalar, mumluklar ve ahşap tasarımlar ortaya çıkarıyor. Küçük yaşlarda ahşap boyama işlerine olan merakının geliştiğini ve bal kabağının işlenmesiyle ortaya çıkan ürünlere ilgi duymaya başladığını söyleyen Ezgi Deniz Balta hobisinin ekonomiye dönüşümünü şöyle anlattı: “Küçükken ahşap boyama işyeriyle uğraşıyordum. Sonra bir şeyler üretme ihtiyacı hissettim kendimde ve bu şekilde bir uğraş buldum. Araştırdım, meraklıların bu ürünleri nasıl yaptığını öğrendim. Aletlerini alıp başladım. Kabakları bulmak biraz zor oldu, çünkü her yerde satılmıyor. Özellikle Manisa'da yok böyle şeyler. İzmir'den aldım ya da internetten sipariş verdim. Daha rahat ulaşabilmek için bahçemize tohumlarını ektim, üretip daha fazla bal kabağına sahip olacağım ve yeteneğimi de geliştirerek çok güzel ürünler ortaya çıkaracağım”.

SERGİ DE AÇACAK

Hobiyle başlayan, bal kabağı üretimi ve işlenerek sanat eserine dönüşümüyle devam eden süreçte hayallerini gerçekleştiren CBÜ’lü son sınıf öğrencisi Ezgi Deniz Balta her geçen gün sayıları artan birbirinden güzel ürünlerini en kısa zamanda sergilemek istediğini de söyledi. Ezgi Deniz Balta, “Ürünleri evlerde ve işyerlerinde kullanmak isteyen çok sayıda meraklısı var. Genelde abajur, vazo, mumluk talep ediliyor. Bunları aptıktan sonra isteyen olursa maliyeti ve el emeği karşılığı olarak satıyorum. Talepler daha çok yakın çevremden geliyor, bilenler ve görenler bu ürünleri kullanmak istiyor. Ancak geniş kitlelerle de ürünlerimi paylaşmak istiyorum, bu nedenle yaptığım çalışmaları ‘Denizin Su Kabağı Lambaları’ isimli sosyal medya hesabımda paylaşıyorum. Daha şimdiden ilgi görmeye başladı. Halk pazarı tarzı yerler kurulduğunda ürettiklerimi sergilemek ve daha çok meraklıya ulaşmak istiyorum" dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VALİ DENİZ'DEN DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLÖnceki Haber

VALİ DENİZ'DEN DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYORSonraki Haber

OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!