YUNUSEMRE’DE ÇALIŞANLARI SEVİNDİREN SÖZLEŞME

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YUNUSEMRE’DE ÇALIŞANLARI SEVİNDİREN SÖZLEŞME
Yunusemre Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 2 yılı kapsayan sözleşme gereği belediye çalışanları yaklaşık yüzde 20 zam alacak.

Yunusemre Belediyesi, çalışanlarının haklarını gözetiyor. Yetkili sendika olan Hizmet-İş ile masaya oturan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışanları sevindirecek sözleşmeye imza attı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin makamında gerçekleştirilen törene Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, MAYEB AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Balcı, MAYEB AŞ Genel Müdürü Mustafa Gürler, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Osman Tunca, Hizmet-İş Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Turan Karafil, İşyeri Baş Temsilcisi Zehra Yavuz katıldı.

 

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

İmzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi olarak her zaman çalışanların haklarını gözettiklerini söyledi. “Biz büyük bir aileyiz” diyen Başkan Çerçi yaptığı açıklamada, “Yunusemre yaklaşık 240 bin nüfusu ile Manisa’nın en büyük ilçesi. Vatandaşımızın güzel bir ilçede mutlu bir şekilde yaşaması için çalışıyoruz. Tabi burada en büyük emek çalışanlarımızın. Bu anlamda onları  da gözeterek güzel bir sözleşme yaptığımıza inanıyor; sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

KARAFİL’DEN BAŞKAN ÇERÇİ’YE TEŞEKKÜR

Hizmet-İş Sendika Şube Başkanı Turan Karafil de işçi dostu belediye olan Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür etti. Karafil; “Hizmet-İş olarak belediyede çalışan yaklaşık 800 üyemizin haklarını gözeterek, belediyemizle masaya oturduk. 2 ay süren görüşmelerin ardından her iki tarafı da memnun edecek bir sözleşme oluşturuldu. Başkanımıza hassasiyetinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından taraflar sözleşmeyi imzaladı.

 

ORTALAMA YÜZDE 20 ZAM YAPILDI

Yaklaşık 800 çalışanı yakından ilgilendiren sözleşmeyle maaşlara yüzde 20 oranında zam yapılırken; yıllık izin günleri yeniden düzenlendi. Yol ve yemek ücretlerinde de artış yapıldı. Evli olan çalışanların aylık aile yardımı ücreti, çocuğu okuyan çalışanların da yıllık öğrenim desteği arttırıldı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İŞÇİ SERVİSİ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 19 YARALIÖnceki Haber

İŞÇİ SERVİSİ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖL...

GENÇ BOKSÖR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUSonraki Haber

GENÇ BOKSÖR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!