YEŞİLAY GENÇLERİ ŞEHİRLE BULUŞTURUYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YEŞİLAY GENÇLERİ ŞEHİRLE BULUŞTURUYOR
Bağımlılıklara karşı 100 yılı aşkındır mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Manisa Şubesiyle Üniversiteli gençlerin şehirle olan diyalogunun artırılmasına yönelik faaliyetler yürütüyor.

Zararlı alışkanlıklar hakkında her yaş aralığında insanımızı bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan ve Yeşilay tarafından akredite edilmiş eğitimciler tarafından uygulanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı TBM, eğitim kurumlarında ve işyerlerinde aralıksız devam ediyor. Toplum ile sürekli içiçe olan esnaflarımızın gönüllü birer Yeşilaycı olmalarını hedefleyen Yeşilay Elçileri projesi Genç Yeşilaycı öğrencilerin koordinayonunda 100'den fazla esanafa ulaştı.

 

 

Okullarda Yeşilaycılık kültürünü yerleştirmek amacı ile Genç Yeşilaycı öğrencilerin uyguladığı Benim Kulübüm Yeşilay projesi ilgiyle takip ediliyor. Yine Genç Yeşilaycıların hazırladığı "Tarzanın Torunları" projesi Gençlik ve Spor Bakanlığından hibe almaya hak kazandı.  Proje ile üniversiteli gençler belirlenen dezavantajlı mahallelerdeki okulların öğrencileri ile çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere birlikte katılacaklar.Üniversiteliler eğitim kurumlarına giderek okudukları bölümler hakkında öğrencileri bilgilendirecekler.

 

 

Yürüttükleri projeler ile ilgili bilgi veren Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih FULCUN "Zararlı alışkanlınlara karşı toplumumuzun korunması amacı ile kısa sürede önemli mesafe katettik. Çalışmalarımızı proje bazlı temellendiriyor oluşumuz ve misyonumuzdan gelen sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ve kamu sivil toplum diyalogunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirmemiz Manisa'da sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir bağımlılıkla mücadele anlayışı geliştirmemize yardımcı oldu. Bu kısa zaman zarfında ilimize ciddi anlamda hibe kazandırdık. İlimizdeki birçok dinamiği harekete geçirdiğimize inanıyorum. Sadece ilimizde değil yurt çapında da uygulanan projeler ortaya koyduk. Bu ay saha çalışmaları tamamlanan bir proje kapsamında hazırlanan müdahale programı yurt genelinde Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda 500.000'ni aşkın hedef kitleye uygulanmaya başlayacak. Yine Genel Merkezimizin İçişlerine Bakanlığı'na sunmuş olduğu bu yılın tek projesinin bizim şubemizce hazırlanmış olmasının gururunu yaşıyoruz. Uygulanan ve uygulanmak üzere son aşamaya gelen 10'dan fazla finansman almaya hak kazanan proje ile sadece bir yıl içerisinde maddi değeri 500.000'ni aşan faaliyet gerçekleştiriyoruz. Herşeyden öte maddiyat ile aşılamayacak kentimizin bazı meselelerinde başarılı adımlar atıyoruz. Üniversite öğrencilerimiz ile kentimizin sosyal ve kültürel diyalogunun gelişmesi yıllardır arzuladığımız bir husus. Geçtiğimiz ay kabul edilen bir projemiz çoğunluğu üniversitede okuyan gençlerimizin oluşturduğu Genç Yeşilaycılarımız tarafından yürütülecek. Dezavantajlı mahalle okullarımız ile temasımızı derinleştirerek orada yaşayan evlatlarımızın farklı sosyal ve kültürel çevreden gelen abileri ablaları ile temasını sağlayacağız. Böylelikle Genç Yeşilaycılarımızda Manisa'da okuldan ibaret günlük yaşam döngülerinde şehrin sosyal problemlerine çözüm üretme arayışına girmiş olacaklar. Beraberce Manisamızın değerlerini tanıma imkanı bularak şehrimize olan aidiyetlerini geliştirmiş olacaklar. Şahsım, Yönetim Kurulum ve gönüllülerimiz adına şunu söylebilirim ki sonucunu hemen alamayacağımızı bildiğimiz ancak uzun vadede şehrimize çok şey katacağına emin olduğumuz çalışmalarımızın hergeçen gün sayısı artan gönüllülerimiz ile çok daha iyi neticeler getireceğine inanıyoruz. Bu inanç doğrultusunda attığımız her adımda bizlere kapılarını sonuna kadar açan tüm destekleyicilerimize teşekkür ederim" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MAĞDUR MADENCİLERİN HAKKINI ARIYORÖnceki Haber

MAĞDUR MADENCİLERİN HAKKINI ARIYOR

AVRASYA YOLCU’SU EĞİTİM İÇİN KOŞACAKSonraki Haber

AVRASYA YOLCU’SU EĞİTİM İÇİN KOŞACAK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!