Ve Sonunda Altın Madalya...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ve Sonunda Altın Madalya...
Milli tekvandocumuz Servet Tazegül, finalde İranlı Mohamed Motamed Bagheri\'yi 6-5 mağlup ederek altın madalya kazandı.


2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi tekvandoda temsil eden Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli tekvandocumuz Servet Tazegül, finalde İranlı Mohamed Motamed Bagheri'yi 6-5 mağlup ederek altın madalya kazandı.

Milli tekvandocumuz Servet Tazegül'den tarihi başarı...Servet Tazegül, olimpiyat oyunları altın madalyasını Türkiye'ye kazandırmayı başardı. Kariyerinde Dünya ve Avrupa şampiyonluğu ile olimpiyat 3'ncülüğü bulunan 23 yaşındaki tekvandocumuz, olimpiyat şampiyonluğunu da kazanmayı başardı. Servet Tazegül'ün kazandığı altın madalya, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında tekvando braşında kazandığı ilk altın madalya oldu. Türkiye, olimpiyat oyunlarında daha önce Azize Tanrıkulu ile gümüş, Bahri Tanrıkulu, Servet Tazegül ve Hamide Bıkçın ile de bronz madalya kazanmıştı. Servet Tazegül, kazandığı altın madalya ile birlikte 2008 Pekin'de kazandığı bronz madalyadan sonra 2. olimpiyat madalyasını boynuna takmış oldu.


FİNALDE İRANLI BAGHERI'Yİ MAĞLUP ETTİ

Servet Tazegül, Erkekler tekvando 69 kiloda ilk turda ABD'li Terrence Jennings'i 8-6, çeyrek finalde Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2 ve yarı finalde Büyük Britanya'dan Martin Stamper'i 9-6 mağlup ederek finalde İranlı Mohamed Motamed Bagheri ile altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı.

Daha önce 2 kez yendiği İranlı rakibi karşısında müsabakaya tutuk başlayan Servet Tazegül, ilk puanı rakibine verdi. Raundun son 10 saniyesinde 1 puan alan milli tekvandocumuz 2. raunt öncesinde durumu 1-1 yaptı. 2. raunda 2 tekvancu da hızlı başladı ve ilk 15 saniyede alınan karşılıklı 1'er puan sonunda durum 2-2 oldu. İranlı Bagheri'nin 3-2 öne geçmesinin ardından bir anda atağa kalkan Servet Tazegül, üst üste aldığı 3 puanla son raunda 5-3 önde girdi.
3. raundun ilk puanını alan İranlı Bagheri, 5-4'e getirdi. Rakibi karşısında 1 ceza puanı kazanan Servet Tazegül, son 30 saniyeye 6-4 önde girdi. Son saniyede İranlı tekvandocunun aldığı puan sonucu değiştirmedi ve Servet Tazegül 6-5'lik sonuçla olimpiyat şampiyonu oldu.
MADALYAYI ANNEM İÇİN ALDIM

Excel Arena’daki final maçında altın madalya için tatamiye çıkan Servet, İranlı rakibi Mohammed Bagheri’yi 6-5 yenerek şampiyon oldu. Londra’da Türkiye’ye ilk altın madalya sevincini yaşatan Servet Tazegül, “Ülkeme altın madalya sevinci yaşattığım için çok mutluyum. Bana destek veren, dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Son üç yıl içerisinde hiçbir yenilgim yoktu. Ben bu şampiyonluğumu anneme armağan etmek istiyorum. İki ay önce annemi kaybetmiştim o beni çok yaralamıştı. Altın madalyayı annem için kazandım. Hedefime ulaştım şampiyon oldum. Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

BAŞBAKAN'DEN TEBRİK TELEFONU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın maçın ardından kendisini telefonla aradığını ve tebrik ettiğini söyleyen milli tekvandocu, Londra’da herkese İstiklal Marşı’nı dinletmenin ve Türk Bayrağı’nı dalgalandırmanın gururunu yaşadığını belirtti.

PEKİN'DE DE MADALYA ALMIŞTI

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan Servet Tazegül, Londra’da altın madalya alarak iki olimpiyatı da madalyayla kapatmış oldu.

İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DP`li Uysal`dan Terör Değerlendirmesi Önceki Haber

DP`li Uysal`dan Terör Değerlendirmesi

Kula`da Büyük HazırlıkSonraki Haber

Kula`da Büyük Hazırlık

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!