Saraya Veda Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saraya Veda Etti
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı\'ndan emekli oldu.
 Ortaylı’nın vedası dolayısıyla düzenlenen kokteylde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bugün burada bir sıfatı vardı, o sona eriyor ama birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

2005'ten bu yana Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı'nı yürüten İlber Ortaylı, yaş haddinden emekliye ayrıldı. Ortaylı, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nde verilen kokteyl ile saraya veda etti. Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.

Bir konuşma yapan İlber Ortaylı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bilimsel çalışmalarına devam edeceğini ifade etti. Ortaylı, "Şunu belirtmek isterim ki Türk bürokrasisinin sandığımdan daha müspet ve göz yaşartıcı, gurur verici yönlerini de bu görev sırasında tanıdım. Onun için, beni buraya tayin edenlere, bazı istisnai görünen tavırlarıma tahammül eden başta Sayın Bakanımız olmak üzere bakanlık mensuplarına ve arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Ortaylı, Topkapı Sarayı'na olan hizmetlerin asla bitmeyeceğini, sonsuza kadar devam edeceğini belirterek, "Buraya gelenlerin burayı sevmesi ve basit bir hizmetkâr olması gerekir. Tarihte de böyle olmuştur. Biz buranın efendisi değiliz. Efendisi olan sadece zamanın padişahlarıydı. 1952'de çocuk olarak ilk adımımı attığımdan itibaren burada sürprizler ile karşılaştım. Dışarıda görmediğim kadar kibar, dışarıda duymadığım kadar zarif Türkçe konuşan memurlar vardı. Fakir Türkiye'ye rağmen insanlar bu saray için gayret ediyorlardı. Aynı şeyin devam etmesini ümit ediyorum" diye konuştu.
Veda gecesinde konuşan Bakan Günay, Topkapı Saray'ının kendisinin bakanlığa geldiği dönemde, birçok kamu kurumunun işgali altında olduğunu, çalışmalarla bu olumsuzluğun giderildiğini söyledi. Günay, "İlber Hoca, çok değerli bir tarihçi. Hatta insanlar ona, 'tarihi sevdiren insan' diyorlar, güler yüzle anlattığı için. Tarih bilgisini büyük ölçüde popülerleştirdi. Bugün burada bir sıfatı vardı, o sona eriyor ama birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kokteylin sonunda Bakan Günay, İlber Ortaylı'ya çini işlemeli bir seramik hediye etti. İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel Yetkili Mahkemeler kaldırıldıÖnceki Haber

Özel Yetkili Mahkemeler kaldırıldı

Kararın Açıklanması Bekleniyor...Sonraki Haber

Kararın Açıklanması Bekleniyor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!