Potanın Perileri Tarih Yazdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Potanın Perileri Tarih Yazdı
A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2012 Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde çıktığı çeyrek final maçında Arjantin’i 72-58 mağlup ederek, kadın basketbolunda ilk kez olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.
Ankara’da gerçekleştirilen FIBA 2012 Kadınlar Olimpiyat elemelerinde gruptan ikide iki yaparak lider çıkmayı başaran Potanın Perileri, çeyrek finalde Arjantin’i de 72-58 yenerek, 2012 Londra Olimpiyatları’na gitmeyi başardı.Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen olimpiyat elemelerinde A Grubu’nda çıktığı ilk maçta Porto Riko’yu 65-53’lük skorla yenen Potanın Perileri, ikinci maçında da Japonya’yı 65-49’la geçerek gruptan lider çıkmayı garantilemişti.

2012 Londra Olimpiyatları’na gidebilmek için Arjantin maçını da kazanması gereken Ay-yıldızlı ekip, bekleneni gerçekleştirerek tarihe geçti. A Milli Kadın Basketbol Takımı son yıllarda gösterdiği üstün performansla 2011 Avrupa Şampiyonası'nda da ikinci olmuştu.

MAÇIN ARDINDAN

2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde Arjantin'i yenerek olimpiyatlara gitmeye hak kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Bu tarihi başarı karşısında ülkem için gururlu ve onurlu olduğunu söyledi.

Londra biletini cebine koyarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Potanın Perileri’nin baş antrenörü Yıldızoğlu, standartları adım adım yükselttiklerini belirterek, "Öncelikle Arjantin’i tebrik ederim. Karşılaşmada farkı açmamıza rağmen savaşıp bir ara neredeyse farkı kapattılar. Çok hızlı ve çabuklar, bu sayede üçüncü çeyrekte bir ara oyuna yeniden ortak olmaya çalışsalar da iyi oyunumuzu son periyotta da sürdürerek kazanmasını bildik. Tarihimizde ilk defa böyle bir başarıyı yakaladık. Londra'da da en iyi dereceyi elde etmeye çalışacağız. Şimdiden hedeflerimizi daha da yüksek tutmaya başladık. Sadece Türk kadın basketbolu için değil ülkem için de gururlu ve onurluyum. Oyuncularımı tebrik ederim. Son 4 yılda elde ettiğimiz tarihi başarılara bir yenisini daha ekledik. Umarım daha yenilerini de Olimpiyatlarda ekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bugün sadece kadın basketbolu için değil ülkem için de gururlu ve onurlu olduğunu vurgulayan Yıldızoğlu, şunları kaydetti: "Ülkemizi olimpiyatlarda heyecanla seyrettirebileceğimiz bir takıma sahip olduğumuz için ve bu ülkedeki anne-babaların, antrenörlerin böyle bir kuşak yetiştirmeye çalıştıkları için, bize verdikleri değer ve yapmış oldukları yatırım için teşekkür ediyorum. Olimpiyatlarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hiçbir zaman hedeflerimizi küçük tutmadık. Yapabileceğimizin en iyisi eğer bir madalya için yetmezse daha fazlasını da yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. İlk kez katılacağımız olimpiyatlarda da ekip olarak en iyisini yapacağımıza söz veriyorum. Sadece bu branşta sınırlı kalmaz, ülkemiz olimpiyatlarda her kategoride Türk insanının yüzünü güldürecek, onurlandıracak, gururlandıracak başarılar almaya devam eder."

"İLK DEFA OLİMPİYATLARA KATILIYORUZ, ÇOK MUTLUYUM"


A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Nevriye Yılmaz, "Süper olan her gün buraya gelen basketbol severlerdi. Bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz. Takım arkadaşlarım, menajerler, bize destek veren ailelerimiz, herkese çok teşekkür ediyoruz. Birkaç gün önce buraları hayal edemezdik ama şu anda Londra’ya gideceğiz. İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz, çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Milli oyuncu Şaziye İvegin, Çok mutlu olduklarını belirterek, "Londra’ya gidiyoruz ve tarihte ilk defa böyle bir başarı yakaladığımız için çok heyecanlıyız. Bugün de daha önceki maçlarda olduğu gibi çok iyi iş çıkardık. Takım arkadaşlarıma ve antrenörlerime teşekkür ederim. Herkesi tebrik ediyorum” dedi.

"GÜZEL BİR GALİBİYETLE İNGİLTERE VİZESİ ALDIK"

Esmeral Tunçluer, “Çok mutluyuz, gerçekten güzel bir galibiyetle İngiltere vizesi aldık. Oyuncular olarak kariyerimizde ilk defa bir ilke imza attık. İşimizi en iyi şekilde yapmanın huzuru var. İnşallah olimpiyatlarda çok büyük bir başarı elde ederi buraya çok büyük bir başarıyla döneriz” diye konuştu.

"UMARIM ŞEHİT AİLELERİNE BİRAZCIK MORAL VERMİŞİZDİR"


Tuğba Palazoğlu ise İsteyerek oynadıklarını vurgulayarak, "Ankaralılara teşekkür ediyorum, bizi burada yalnız bırakmadılar. Geçen seneki takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onların varlığını halen hissediyoruz ve onların yerini kimse dolduramaz. Buralara gelene kadar öyle büyük aşamalardan geçtik ki kime teşekkür edeceğini bilmiyorsun fakat en büyüğünü hak eden güvenliğimizi sağlayan askerlerimiz, şehit ailelerine umarım birazcık moral vermişizdir" dedi. İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hadise Manisa`yı SalladıÖnceki Haber

Hadise Manisa`yı Salladı

Akhisarspor Kamp Programını Hafta Sonu BelirleyecekSonraki Haber

Akhisarspor Kamp Programını Hafta Sonu B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!