Parkta hamile kadını darp ettiği iddia edilen zanlı serbest bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Parkta hamile kadını darp ettiği iddia edilen zanlı serbest bırakıldı
Manisa`nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile kadını darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanan zanlı, değişen delil durumu nedeniyle serbest kaldı.
Serbest bırakılan zanlı, “Benim şahidim Allah, ben hiçbir şey yapmadım. Allah'ın izniyle beraat edeceğim" dedi.

Turgutlu'da parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli’yi darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet T. serbest bırakıldı. Tahliye kararında gerekçe ‘değişen delil durumu’ olarak gösterildi.

Serbest kalan Mehmet T., iddia edilen darp olayının yaşandığı Osmangazi Parkı'nda avukatlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Mehmet T., "Ben işimden eve, evimden işe giden bir insanım. Beni bilen dostlarım, arkadaşlarım yani herkes beni bilir. Ben bu suçu işlemedim, benim bu suçla hiçbir alakam yok. Tabi ilk alındığım gün olayın şokuyla bana sorulan 'Pişman mısınız?' gibi sorulara cevap veremedim, vermekte istemedim. Çünkü benim bir suçum yok. İşlemediğim bir suç için niye pişman olayım ya da niye pişman olmayayım. Sizler de bunlara hak verirsiniz, ben suçsuzum. Beni neden gözaltına aldıkları ile ilgili bir şey söylemeyeceğim, dava süreci devam ediyor. Benim en büyük vekilim Allah'tır” dedi.

Uzun sakalları nedeniyle de tepki gören Mehmet T.'nin yakınları ise, sakallarının kesilmesinden dolayı üzgün olduklarını ifade ettiler. Mehmet T.'nin avukatı Gürcan Tak ise, "Mehmet Bey'in tahliye edilmesi tutukluğa itiraz sonucu değil yeni delil oluşmasıdır. Hepimizin dileği gerçek şahsın yakalanmasıdır. Soruşturmayı titizlikle yürüten Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkür ederiz. Biz soruşturmanın selameti için çok fazla konuşmak istemiyoruz. Mehmet Bey kendisine haksız şekilde yöneltilen, linç kampanyasına dönüşen haberler silsilesine cevaben bu açıklamayı yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili olarak Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Olayın oluşmasından sonra mağdurun ve tanığın tarif ettiği şüpheli eşgaline ve aracına uyan kişiler araştırıldı ve akabinde teşhis edilen bu şahsın ceza infaz kurumuna konulduğu, soruşturma devam ederken yeni delillerin ortaya çıkması nedeniyle olayı başka bir şahsın gerçekleştirmiş olması ihtimaline binae tutuklu şahıs tahliye edildi. Olayın aydınlatılması ve şüpheli şahsın tespitine yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram yine zirveye yerleştiÖnceki Haber

Bayram yine zirveye yerleşti

Metruk alanda bonzai partisiSonraki Haber

Metruk alanda bonzai partisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!