Olimpiyatlara Görkemli Açılış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olimpiyatlara Görkemli Açılış
Londra\'daki Olimpiyat oyunları bu gece yapılan görkemli bir törenle başladı. 30. Oyunları\'nın açılış siyasi mesajların yanı sıra müzikal bir şölen vardı.
 Sporun en görkemli organizasyonu bu gece yapılan törenle start alırken, 2008 Beijing'in açılış törenindeki görsellik bu kez yakalanamadı ancak müzikal şölen hepsinin ötesindeydi. Sanayi devrimiyle başlayan Danny Boyle sanat direktörlüğündeki gösteri, Britanya tarihine ve kültürüne yapılan göndermeler ve tarihten alıntılarla devam etti.
Törenin en eğlenceli anları hiç kuşkusuz Kraliçe Elizabeth'in James Bond Daniel Craig tarafından Buckingham Sarayı'ndan helikopterle alınıp olimpiyat stadına getirilmesiydi. Kraliçe'nin helikopterle sahaya inmesiı 'artık Türkiye Ligi'nde yeni transferlere bile uygulanmayan bir durum ama İngilizler bunu pas geçmiş anlaşılan. Halbuki yıllar önce 'İmparator' jübilesinde sahaya helikopterle inmişti. Gerçi bu yıl da Kraliçe'nin tahttaki 60. yılı. Teşbihte hata olmaz, Elmas Jüblie onunkisi, hakkıdır! Bu sahne törenin en ilgi çeken sekanslarından biriydi. Daha sonra Helikopterden atladığı gösterilen Kraliçe, tribündeki yerini alarak 'Bütün Dünya'yı selamladı.
Törende 'günümüz gençliği' de nasibini aldı. Çeşitli makalelerde 2012 Londra Olimpiyatları'nın dijital olimpiyat olacağı, sosyal medyanın bu organizasyona damga vuracağı söyleniyordu. Törende bu durum defalarca konu edilerek 'zamane gençleri'nin teknoloji düşkünlüğü ve gelmekte olan 'kimilerine göre' tehlikeye dikkat çekildi.
Danny Boyle'un hazırladığı 2012 açılışının, dillere destan olan ve Zhang Yimou'nun sanat direktörlüğünde yürütülen 2008 Beijing'e ne kadar yaklaşacağı ya da onu geçip geçemeyeceği konuşuluyordu. Görsel ve hikaye kısmını bir kenara bırakacak olursak, müzikal açıdan gelmiş geçmiş en iyi olimpiyat açılış töreni yapılmış olabilir. Çalan şarkılar/gruplar arasında Beatles , Queen , Oasis, Sex Pistols gibi efsaneler yer alıyordu. 'İyi müziğin Büyükada'dan çıktığını kanıtlarcasına müzikal bir şölenle devam eden tören, izleyen herkese keyifli bir gece yaşattı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Daşöz, Turgut Özal Mahallesi`nde İftar Yemeğine Katıldı Önceki Haber

Daşöz, Turgut Özal Mahallesi`nde İftar Y...

Nasıl Bir Aile Kurmalıyız? Sonraki Haber

Nasıl Bir Aile Kurmalıyız?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!