Mübarek`e Müebbet Hapis

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mübarek`e Müebbet Hapis
Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, protesto gösterilerindeki ölümlere suç ortaklığı etmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, protesto gösterilerindeki ölümlere suç ortaklığı etmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından Mısır sokakları bir kez daha karıştı.



Mısır'da halk ayaklanması sonucunda görevini orduya devrederek istifa etmek zorunda kalan Mübarek, yargılandığı davada müebbet hapse mahkum oldu.



Mübarek, Mısır'da 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan halk ayaklanması sırasında güvenlik kuvvetlerine göstericilere müdahale edilmesi talimatı vermek, rüşvet, yolsuzluk, kamu mallarını çıkar için kullanmak ve kamuyu zarara uğratmak suçlarından, oğulları Ala ve Cemal'in yanı sıra eski İçişleri Bakanı Habib El Adli ile birlikte yargılanıyordu.

 

Mahkeme El Adli'yi de müebbet hapse mahkum ederken, Mübarek ile aynı davada yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan iki oğlu  hakkındaysa beraat kararı verildi.


ORTALIK KARIŞTI


Kararın okunmasının ardından mahkeme salonunda iki taraf avukatları arasında kavga çıktı.

Mahkemenin dışında da muhaliflerle polis arasında çatışmalar yaşandığı belirtildi. Polisin, Mübarek yanlıları ve karşıtları arasında çıkan çatışmaları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı bildirildi.


SAVCI İDAM İSTEMİŞTİ


Görevini bıraktıktan sonra bir süre Şarm El Şeyh'te tedavi gören Mübarek, halkın yoğun gösterilerinden dolayı ev hapsine alınmış ve tedavisine bir süre Şarm El Şeyh'te devam edildikten sonra Kahire'ye nakledilmişti.

Mübarek ve oğulları ile ilgili mahkeme süreci 2011 yılının Ağustos ayında başladı. Kahire Ağır Ceza Mahkemesi bu süre içerisinde iddianamede yer alan suçlamaları aydınlatmaya çalıştı.

İddianameyi hazırlayan savcı, eski cumhurbaşkanı için idam cezası talep etmişti.

Kahire Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mübarek için verdiği karara Mübarek ailesinin itiraz ve temyiz etme hakları bulunuyor. HÜRRİYET


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sütün Yanında Kurum Üzüm de DağıtılsınÖnceki Haber

Sütün Yanında Kurum Üzüm de Dağıtılsın

Selendi Anadolu Öğretmen Lisesi`nde Mezuniyet Heyecanı Sonraki Haber

Selendi Anadolu Öğretmen Lisesi`nde Mezu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!