“MUTLU ETMEYEN KIYAFETİ SATMAM”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“MUTLU ETMEYEN KIYAFETİ SATMAM”
Radyo HİRAŞ’ın sürpriz konuklarını ağırladığı ‘Gün Ortası’ programında tarzını arayanların buluştuğu Fatale Butik’in ikonu Nur Yetişen, sevilen sunucu Belgin Koçak’ın sorularını yanıtladı.

Haber: Nezih VAROL

Radyo HİRAŞ’ın sürpriz konuklarını ağırladığı ‘Gün Ortası’ adlı programda tarzını arayanların buluştuğu Fatale Butik’in moda ikonu Nur Yetişen, sevilen sunucu Belgin Koçak’ın sorularını yanıtladı ve öyle sıradışı şeyler söyledi ki, neden kendisine “Manisa’nın Moda İkonu” dendiği ortaya çıktı. Radyo HİRAŞ Genel Yayın Yönetmeni Hale Taştekin’in de bulunduğu programda mesleklerinde zirveye ulaşmış işkadınlarının büyük ilgi gören sohbeti dinleyici kitlesinin isteği üzerine yarım saatten bir saate çıkarıldı. Belgin Koçak’ın, “Sorulacak çok soru var, çok merak uyandıran bir işkadınısın, başarılısın, ama ilk olarak bu işe nasıl başladın, onu anlatır mısın?” sorusuna Nur Yetişen şu yanıtı verdi: “Çalışmayı seviyorum, iş hayatı benim için her şey, bir iş yapmak istedim, bunun içeriği ilgi duyduğum giyim olmalıydı, kadın giyimi üzerine butik açmayı düşündüm. Biliyorsunuz butik Fransızca, o zaman kadınlara yönelik olacak bu butiğin adı da Fransızca kadını anlatsın dedim, ama nasıl kadın, etkileyici, dikkat çekici kadın, cazibesiyle öldüren kadın. Fatale Butik ismi böyle doğdu. Ve o yıllarda yine yanımda sen vardın, işyerimi açtık, aradan 7 yıl geçmiş, büyümüşüz, büyük bir aile olmuşuz”.

“DANIŞANIMIN MUTLULUĞU ÖNCELİĞİMDİR”

Sevilen sunucu Belgin Koçak’ın “Aslında yaptığın iş sadece giydirmek değil, güzel olanı ve yakışanı giydirmek, bunu nasıl yapıyorsun?” sorusuna da moda ikonu Nur Yetişen şu yanıtı verdi: “Kıyafetlerimiz tabi ki çok özel, çok güzel, ama müşterilerimin mutluluğu benim için her zaman önceliklidir. Onların giyip de beğenmediği, içinin sinmediği kıyafeti asla satmam, eğer alıcı mutsuz oluyorsa benim yaptığım işin bir önemi kalmaz. İşimi önemli kılan kıyafeti alan ve giyen insanın yüzünün gülmesi, mutlu olmasıdır, yani satış odaklı değilim, hiç bir zaman öyle olmadım. Bu noktada danışmanlık hizmeti de veriyorum. Neyi, nasıl giyeceği konusunda tam bir netlik kazanmamış, aradığını bulamamış veya kararsız kalmış, kendi tarzını oluşturmamış danışanlarıma uygun olanı, yakışanı bulmaya çalışıyorum. Bu beni mutlu ediyor. İnsanların bir kıyafeti beğenerek giymesini, giydiğinin yakışmasını, mutlu olmalarını ve bunu yansıtmalarını istiyorum. İşte böyle bir başarı benim de mutluluğum oluyor. Görselliğin önemli olmadığını söyleyenler varsa da önemli aslında, çünkü insanlar görüntüleri ile karşılanıyor ve bilgileri ile uğurlanıyor. O halde ilk haliniz de son haliniz kadar önemli. Her şeyiyle bir bütünlük göstermeli ve donanımlı olmalıyız”.

ÜNÜ TÜRKİYE’YE YAYILDI

Ünü Manisa sınırlarını aşarak Türkiye’ye yayılan moda ikonu Nur Yetişen’e bu duruma gelmek için nasıl bir performans ortaya koyduğunu soran Belgin Koçak şu yanıtı aldı: “Alaçatı’ya şube açtım örneğin, oraya Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyor, güzel giyinmeyi seven insanlar, onlarla tanıştım, onlar beni gittikleri yerlerde de anlattılar, tanıttılar, şu an Türkiye’nin her yanından sipariş alıyorum. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyorum. Tüm arayanlara cevap veriyorum. Benden bir kıyafet isteyenlere o kıyafeti göndermeden önce fotoğraflarını istiyorum. Gönderilen görsellerine göre istediği kıyafet olmayacak gibiyse önerilerde bulunuyorum, ama illa ki yakışanı, daha mutlu olacağı bir ürünü öneriyorum. Yani ister yüzyüze, ister uzaktan, ama mutlaka diyalog kuruyorum. Hepsinin her sorusuna cevap veriyorum. Sosyal medya üzerinden sadece Türkiye’de değil, dünyadaki gelişmeleri de takip ediyorum. Bazen de kendi tasarımlarımı yaşama geçiriyorum. Bunun için bir atölye oluşturdum. Burada kendi tasarımım olan kıyafetleri yapabiliyorum. Örneğin kendi sanatçı arkadaşlarım var, onların sahne aldığı yerlere gidiyorum, tarzlarını, bulundukları koşulları izliyorum, daha sonra onları anlatan, daha etkili gösteren, beklentilerine uygun ve yakışan kostümler tasarlıyorum. Çok beğeniyorlar ve devamını da istiyorlar. Şimdi onlar için daha fazla çalışıp yeni kostümler hazırlıyorum.

BUTİK FATALE 7’NCİ YIL GECESİ

Manisa’da geniş bir hayran kitlesine sahip olan moda ikonu Butik Fatale’nin sahibi Nur Yetişir her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli ve heyecan dolu bir gecede sevenleriyle buluşacak. Nur Yetişir sürprizlerle dolu gece hakkında şu bilgileri verdi: “Butik Fatale’nin 7’nci kuruluş yılına özel gecemiz Giritligil Otel’de saat 20.00’de başlayacak. Güzel sesiyle Popstar Armağan Uzun ve Dans Show’uyla Diva Anıl Petek’in sahne alacağı gecede birbirinden değerli hediyelerin yer aldığı büyük bir çekilişimiz olacak. Katılımlar eşli olmasını arzuladık. Tüm dostlarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyacağız”.

Hale Taştekin, Belgin Koçak ve Nur Yetişen’i ‘Gün Ortası’ adlı programda bir araya getiren Radyo HİRAŞ stüdyoları merak edilenlerin de cevaplandığı sıcak ve samimi bir sohbetle dinleyicilere keyifli anlar yaşatarak son buldu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa BBSK’nın Kış Spor Okullarına büyük ilgiÖnceki Haber

Manisa BBSK’nın Kış Spor Okullarına büyü...

Soma Belediyesi arazileri satışa çıkardıSonraki Haber

Soma Belediyesi arazileri satışa çıkardı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!