MISIR`DA ASKERİ DARBE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MISIR`DA ASKERİ DARBE
Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi, Mısır’da ordunun yönetimi ele aldığını söyledi.

 \"

 

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı El Sisi devlet televizyonunda konuştu. Ordunun yönetimi ele geçirdiğini ifade eden El Sisi, belirlenen yol haritasını açıkladı. El Sisi açıklamasında anayasanın askıya alındığını ve anayasa mahkemesi başkanının, yeni bir cumhurbaşkanı seçilene kadar farklı yetkilere sahip olacağını söyleyerek, teknokrat ve ulusal bir hükümet oluşturulacağını belirtti.

Anayasa mahkemesinin taslak kanunları hazırlayacağını ve parlamento seçimleri için gerekli hazırlıkları yapacağını açıklayan El Sisi, “Bu taslak içerisinde etik, güvenlik gibi konular yer alacak ve ulusal çıkarlar gözetilecek. Bütün gerekli önlemler alınacak ve bu şekilde ulusal kurumlar devrede olacak” dedi.

El Sisi, seçimlerin uzlaşmaya varıldıktan sonra yapılacağını ifade etti.

Öte yandan, Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi'nin açıklamaları Mursi karşıtı gösteri yapanlar tarafından coşkuyla karşılandı. Göstericiler, Tahrir Meydanı'nda havai fişekler atarak Mursi'nin devrilmesini kutladı. Karşı görüşlülerin kutlamaları devam ederken, Mursi yandaşları da destek gösterilerini sürdürüyor.

MURSİ UZLAŞMA HÜKÜMETİ ÖNERDİ

Tahrir Meydanı'nda kalabalıklar toplanmaya devam ederken, orduya yakın kaynaklar, orduya ait zırhlı araçların başkent Kahire'de devlet televizyonunun etrafında konuşlandığını iddia etti. Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir koalisyon hükümetinin ülkedeki siyasi krizin çözümünün bir parçası olması gerektiği belirtildi. Açıklamada, geçen Aralık'ta kabul edilen anayasada değişiklik yapılması için ortaya konan siyasi girişimin bozulmasından da yine muhalefet partileri sorumlu tutuldu.

Öte yandan üst düzey komutanların, Mursi sonrasını konuşmak için olağanüstü toplantı yaptığı iddia edildi.

Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi adına yapılan açıklamada, "Ordu teröristler, radikaller ve budalalara karşı Mısır halkını canı pahasına korumaya hazır" denilmişti.

Mursi'ye Seyahat Yasağı


Mısır’da ordunun halkın taleplerinin yerine getirilmesi için verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından ordu yavaş yavaş harekete geçmeye başladı.

Devlet televizyonu ordu güçleri tarafından ele geçirilirken, orduya ait tanklar Tahrir ve Nahda meydanları ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında konuşlandı.
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bazı üst düzey Müslüman Kardeşler yetkililerine yurtdışı çıkış yasağı konuldu. Müslüman Kardeşler yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise Mursi’nin nerede olduğunun bilinmediği ifade edildi.

Mursi’nin, ordu tarafından politikacılara verilen 48 saatlik sürenin dolmasından önce sunduğu uzlaşı hükümeti önerisinin reddedilmesi üzerine, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla bu önerisini tekrarladığı bildirildi.

Öte yandan Mursi’nin kabinesinden 6 bakanın da istifa ettiği açıklandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucu Tacirleri İş Başında!Önceki Haber

Uyuşturucu Tacirleri İş Başında!

İŞTE MANİSA RAMAZAN AYI PROGRAMISonraki Haber

İŞTE MANİSA RAMAZAN AYI PROGRAMI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!